İnsan mısınız siz ?

İnsan mısınız siz ?
-Urfa'nın Siverek ilçesinde üvey annesinin şiddetinden kaçan 14 yaşındaki Z.İ. adlı kız çocuğu, sığındığı 4 erkeğin taciz ve tecavüzüne uğradı.

Siverek'te 14 yaşındaki kızçocuğu, 4 erkeğin tecavüzüne uğradı

 

 

URFA (DİHA) Urfa'nın Siverek ilçesinde önceki gün 14 yaşındaki Z.İ. adlı kız çocuğuna cinsel istismar uygulamaktan Siverek Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan 23 yaşındaki M.İ., 21 yaşındaki M.T. 19 yaşındaki Ş.Ç. ve 43 yaşındaki F.T. tutuklandı. 

Küçük kız çocuğunun sokakta kalması ve polisi aramasıyla ortaya çıkan istismar olayına ilişkin, Cumhuriyet Savcısı tarafından psikolog nezaretinde kız çocuğunun ifadesi alındı.  Öz annesinin kendisi bir yaşındayken öldüğünü, üvey annesinden de sürekli şiddet gördüğünü, babasının da üvey annenin tarafında durduğunu anlattı. Geçtiğimiz Salı günü de üvey annesinden şiddet görünce evden kaçtığını söyleyen Z.İ., sığındığı ve tanıdığı erkeklerin cinsel istismarına maruz kaldığını ifade etti. Kendisi ile bağlantı kuran 4 erkeğin de kendisine cinsel istismarda bulunduğunu anlatan Z.İ., ifadesinde erkeklerin aşk ve evlilik vaatleri ile kendisini kandırdığını, takma isim kullandıklarını belirtti. Küçük çocuk isimlerini ve soy isimlerini doğru olarak bilmediğini söylediği şahısların istismarına maruz kaldığını söylediği yerlerden birisinin ilçedeki bir kafede olmasından yola çıkan polis, kafe sahibi F.T.'yi gözaltına alıp 9 Mayıs tarihinde Siverek Adliyesi'ne sevk etti. F.T. Siverek Sulh Ceza Mahkemesi tarafından

"Çocuğa basit cinsel istismarı" suçundan tutuklandı. 

Z.İ.'nin ifadesinde adı geçen şahısları F.T'nin ifadesinde netleştiren polis, gözaltına aldığı M.İ., M.T. ve Ş.Ç.'yi 10 Mayıs günü adliyeye sevk etti. Siverek Cumhuriyet Savcığı'nda ifadeleri alınan zanlılar, Sulh Ceza Mahkemesi'ne tutuklanma istemiyle sevk edildi. Mahkeme her 3 zanlıyı da "Çocuğa nitelikli cinsel istismarı" suçundan tutukladı. 

Zanlıların avukatı Ferit Bayhan'ın ise yaptığı savunmada, mağdurun ifadesinin soyut olduğunu, ilişki olmuşsa gönüllülük esasına dayalı olduğunu, kasıt olmadığını, mağdurun yaşının büyük olma ihtimali olduğunu söyleyerek, müvekkillerinin serbest bırakılmasını istemesi dikkat çekti.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.