İnsan sağlığını tehdit eden ürünler imha edildi

İnsan sağlığını tehdit eden ürünler imha edildi
Kent merkezi ve ilçelerde gıda denetimlerini sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, son 6 ay içinde 3 bin işyerini denetleyerek, insan sağlığını tehdit eden tarihi geçmiş, bozuk ve gıda standartlarına uygun olmayan ürünleri

 

 

imha etti. Yetkililer, kentte hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle özellikle et ve et ürünleri ile süt ve süt ürünleri alımında vatandaşların daha dikkatli olmalarını istedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, gıda denetim ekipleri son 6 ayda kentte gıda ürünleri satan, depolayan ve üreten işyerlerini periyodik bir şekilde denetledi. Toplam 3 bin işyerini fiziki, teknik ve hijyenik denetime tabii tutan ekipler, insan sağlığını tehdit eden, tarihi geçmiş ve bozuk 2 ton gıda maddesine el koydu. Bozuk olan gıda maddeleri Büyükşehir Belediyesi Çöp Toplama ve Aktarma İstasyonu’nda kontrollü bir şekilde bertaraf edildi. Denetimlerde fiziki ve teknik olarak eksiklikleri bulunan işyerleri uyarıldı. Gıda denetimleri hafta sonu dahil olmak üzere oluşturulan 2 ekiple sürdürülüyor.

9 bin kişiye işbaşı hijyen eğitimi verildi

Vatandaşların sağlıklı gıda ürünlerine ulaşabilmeleri için iş yerlerinde çalışan 9 bin kişiye denetimler esnasında işbaşı hijyen eğitimi verildi.

Beyaz bayrak almaya hak kazanan lokanta, cafe, restoran ve kasaplardan oluşan 142 işyeri de periyodik olarak denetlendi. Uygulamaya uygun şekilde hareket etmeyen işyerlerinin ve imalathanelerin standart puanları düşürüldü. Beyaz bayrak almak isteyen işyeri ve imalathanelerin başvuru değerlendirmeleri ise devam ediyor. Standart puana uygun olan işyeri ve imalathanelere beyaz bayraklar dağıtılacak.  

Et ve süt ürünlerine dikkat

 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, hava sıcaklığının kentte mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle vatandaşların özellikle sıcak havada çabuk bozulan, riskli ürünler sınıfında bulunan et ve et ürünleri ile süt ve süt ürünlerinin satın alınırken son kullanım tarihlerine bakmaları konusunda uyarılarda bulundu. 

 Ali Vuranel

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.