Süleyman ÇİFTÇİOĞLU

Süleyman ÇİFTÇİOĞLU

İnsancıl !

İnsancıl !

Rahmetli Müslüm babanın bir şarkısı vardı.

Konusu bir babanın oğluna nasihatını anlatan bir şarkı; ’İnsancıl ol evlat’  isminde.

‘İnsancıl’lar yine meydanlardaydı. Geçen hafta Berkin Elvan isminde bir çocuk 269 günlük yaşam mücadelesinin neticesinde vefat etmişti.  Yürekleri o kadar yanmıştı ki, ‘İnsancıl’ların;  yürek yangınlarını dindirmek için meydanları yangın yerine çevirdiler. Medya,  gazete manşetlerinden,  ‘İnsancıl’lar ise meydanlardan tweet’lerden ve face’lerden kurşun yağdırdılar. Ve bir gün sonra o kurşunlar Burak Can isimli bir evladımızı vurdu. Tunceli’de ise bir polisimiz yükselen tansiyona dayanamayıp kalbine yenik düşerek vefat etti.

Pensilvanya’dan Berkin için gayet insancıl taziye mesajları geldi. Fakat Burak Can ve Merhum polisimiz için bir ses gelmedi. Eskiden olsa tam tersine mesajlar gelirdi. Oysa zaman değişti, saflar değişti ve daha dün çapulcu denilenlere bugün sevgi mesajları gönderilmeye başlandı…

O ‘İnsancıl’ların Suriye’de 200 binden fazla insan katledilirken; (ki;bunların 10 bini çocuktu) en gür sesleri ile ’Katil Esed’i  desteklediklerini en şakşakçı halleri ile katliamları alkışladıklarını gördük.

Yermük kampı’nda 130 çocuk açlıktan ölürken; biz bu ‘insancıl’ların sokakları yakıp yıktıktan sonra çapulcuların mağazalarında, otellerinde verilen kumanyalarla karınlarını tıka basa doyurduklarını gördük.  Ama biz bu insancılları bölgemizde binlerce insan gözaltlarında kaybolurken ocaklara ateş düşerken, ne gördük ne de duyduk. Kimse bize bu koparılan fırtınaların sebebini Berkin Elvan’ın ölümü ile açıklamaya çalışmasın. Sağır sultan bile bu kargaşanın ve daha önceki kalkışmaların asıl amacının Erdoğan’ı devirmek olduğunu duydu. Deniz kenarlarında yaşayan balıkçıllar vardır; balıklarla beslenirler. Bir de metropollerde yaşayan ‘ insancıl’lar vardır; onlar neyle beslenirler dersiniz…

Pensilvanya’daki İsa

Daha önce bir kitabında Hz. Meryem’e gelen ruhun, Hz. Peygamberin ruhu olduğunu dolayısı ile Hz. İsa’nın manevi babasının Peygamberimiz olabileceğini iddia etmişti. Şimdi de kendisini yandaşlarına ‘İSA’ diye pazarladığını öğrenmiş bulunuyoruz. Bu durumda,  Hz. Peygamber de Pensilvanya’lının babası olmuş oluyor. Geçmişte de birçok sahte peygamber türemiş, fakat hiç birisi bu kadar yüksekten uçmamıştı. Bu iddialar gerçekse ki; öyle görünüyor, benzersiz bir vaka ile karşı karşıyayız demektir. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman ÇİFTÇİOĞLU Arşivi
SON YAZILAR