İntihar Ettiği Söylenen Hamile Kadının Ailesinden Suç Duyurusu

İntihar Ettiği Söylenen Hamile Kadının Ailesinden Suç Duyurusu
Mardin'de 6 aylık hamile olan 22 yaşındaki Maide Çetin av tüfeğiyle intihar ettiği öne sürüldü. Çetin'in ailesi kızlarının öldürüldüğü iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakır'da yaşayan, 9 ay önce Bayram Çetin ile evlenerek Mardin'in Savur ilçesi Kırkküren Köyü'ne yerleşen ve 6 aylık hamile olan 22 yaşındaki Maide Çetin'in mısır tarlasında av tüfeğiyle intihar ettiği ileri sürüldü. Ön otopsi raporunda 8 saat yaralı kaldığı belirtilen Çetin'in ailesi, ölümü şüpheli bularak savcılığa suç duyurusunda bulundu.

MISIR TARLASINDA İNTİHAR ETTİ

Diyarbakırlı Maide Çetin, Şanlıurfa Harran Üniversitesi Pazarlama Bölümü'nü kazandı ancak kaydını dondurup okula gitmedi ve 9 ay önce Mardin'in Savur ilçesi Kırkküren Köyü'nde yaşayan Bayram Çetin ile evlendi. İsteği üzerine gerçekleşen evliliğinden 6 aylık hamile olan Maide Çetin, iddiaya göre 20 Haziran günü köydeki evlerine 20 metre mesafedeki mısır tarlasında av tüfeğiyle intihar etti.

Çetin'in intihar ettiği haberinin verilmesi üzerine Diyarbakır'da yaşayan babası Osman ile annesi Zahide Özmal, hemen kızlarının yaşadığı köye gitti.

"KIZIMA MÜDAHALE ETMEMİŞLER"

Anne Özmal, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Biz yola çıktığımızda damadımı defalarca aradım ama bana cevap vermedi. Annesiyle görüştüm o da benimle ters konuşarak, 'kızın kendini öldürdü' diyerek kapattı. Biz oraya vardığımızda Diyarbakır'dan akrabaları, herkes oradaydı, herkese haber vermişler; en son bize söylemişler, hepsi evin önündeydi. Avukat bile çağırmışlar ama bize çok uzun zaman sonra haber vermişler. Eve gittik, sorduk, kızımız nerede, öldüyse de cenazesi nerede, bize kimse nerede olduğunu göstermedi. Yalvardım ben kızımı göreyim diye, sonra baktık ki kızım mısır tarlasının içinde, su akıyor üzerinden.

"EŞİM VE OĞLUMU YARALADILAR"

Orada bana müdahale ettiler, kızım intihar etmişse, saatlerce orada neden o su kapatılmadı. Vücudunun etrafından sular akıyordu, niye suyu kapatmadılar. O su akarken kızımın etrafındaki delilleri siliyorlardı. Hiçbir şey olmamış gibi rahattılar. Sonra bizi orada darp ettiler; eşim ve oğlum ağır yaralandı. Eşim yoğun bakıma alındı. Beni oradan uzaklaştırdılar. Hani bu tür şeyler olabilir, kızım intihar etmişse neden bize saygı göstermediler. Bize neden öyle davrandılar. Kızım 9 aylık gelindi, 6 aylık hamileydi. Sağ yanına pompalıyla ateş ederek intihar ettiğini söylüyorlar, benim kızım solak değildi. O elini kullanamaz. Kızım asla silah görmemiş bir kızdı, öyle silahla uğraşacak bir kız değildi. Ben oraya gittiğimde eşi Bayram Çetin oradaydı. Bana dönüp hiç bir şekilde 'Anne olay şöyle oldu' diye anlatmadı.

"KIZIMIN HERHANGİ BİR SORUNU YOKTU"

Olaydan bir gün önce kızlarıyla telefonda görüştüklerini anlatan anne Özmal, Ben buradan yetkililere sesleniyorum, kızımın kanı yerde kalmasın. Benim kızım intihar etmedi, öldürdüler. Olaydan sonra hiç kimsenin ifadesi alınmamış, kimseyle görüşmemişler. Olay öğlen saatlerinde olmuş, benim kızım saatlerce yerde kalmış. Biz saat 17.00 gibi gittik, bizden 20 dakika sonra jandarma geldi. Neden aynı anda jandarmaya haber verilmedi Bunlar zengin, belki de birçok kişiyi satın aldılar. Bunlar her şeyi planlı yapmışlar. Kızımı öldürüp oraya atmışlar.

"İNTİHAR EDECEK BİRİ DEĞİLDİ"

Herhangi bir problemi olsa kız kardeşine söylerdi. Ama tehdit etmişlerse, bilmiyorum, herhangi bir sorunu olduğunu bize yansıtmadı. Kızım neden kendini öldürsün. Güya öğlen vakti herkes uyuyormuş, görmemişler. Tarlanın suyunu açmışlar, kızım çamurlu suyun içindeydi. Ben bu insanlara diyecek bir şey bulamıyorum. Lütfen kızımın ölümü araştırılsın, benim kızım intihar edecek biri değildi." dedi.

BABA: KIZIM SOL ELİNİ KULLANMAZDI

Baba Osman Özmal, kızının haberini alınca köye gittiklerini, ancak ailenin kendilerini darp ettiklerini belirterek, "3 gün yoğun bakımda kaldım. Ameliyat oldum. Kızımın cenazesini bile göremedim. Benim kızım sol elini kullanmıyor. Sol eliyle sağ yanına nasıl ateş edebilir. Onların evlerinde silahlar var. Kızıma neden bu vahşeti yapmışlar biz bunun ortaya çıkmasını istiyoruz. Biz kızımızın intihar ettiğine asla inanmıyoruz. Onlar tarafından öldürüldüğüne inanıyoruz." dedi.

8 SAAT YARALI KALDI

İntihar ettiği ileri sürülen Maide Çetin'in hazırlanan ön otopsi raporunda 8 saat yaralı kaldığının belirtildiğini söyleyen Osman Özmal, "Kızım iç kanamadan hayatını kaybetti. Kızım müdahale edilmeyince öldü." dedi. Özmal ailesi kızları Maide Çetin'in ölümüyle ilgili Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

KADIN POLİTİKALARI BAŞKANLIĞI: ŞÜPHELİ ÖLÜM

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanlığı Kadın Dayanışma Merkezi üyeleri de Maide Çetin'in ölümüyle ilgili şüphelerin bulunduğunu açıkladı. Merkez, aile ile birlikte dayanışma içinde ve davanın takipçisi olacaklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.