İple çekip yıktılar

İple çekip yıktılar
Bitlis’in Ahlat ilçesinde, 1953 yılında yapılan ve çeşitli tadilatlar geçiren Kalender Camii, yeniden yapılmak üzere yıkıldı.

BİTLİS - Bitlis’in Ahlat ilçesinde, 1953 yılında yapılan ve çeşitli tadilatlar geçiren Kalender Camii, yeniden yapılmak üzere yıkıldı. Yıkım sırasında minareye ip bağlanıp çekilmesi ilginç bir görüntü oluşturdu. 

Kalender Camii Yaşatma Derneği Başkanı Şeref Şerefoğlu ise, yenisi yapılmak üzere yıkımı gerçekleşen caminin meraklı bakışlar altında gerçekleştiğini ifade ederek, “1953 yılında halkın yardımı ile yaptırılmış olan camii, daha sonradan da tadilat görmüştür. Geçen zaman içerisinde caminin oldukça yıprandığı, ahşap tavanında bozulduğu görülmüştür. Ayrıca cami duvarlarında çatlaklar meydana gelmiştir. Hayırsever hemşehrilerimizden başarılı işadamı Mehmet Şerif Kanık, yıkılan caminin yerine yenisini yaptıracağını taahhüt etmiş ve işe başlanmıştır. Yeni yaptırılacak camii ibadete açılıncaya kadar camiinin yakınında bulunan çok amaçlı salonda ibadet yapılacaktır” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.