Irak-İran sınırındaki deprem

Irak-İran sınırındaki deprem
İHH İnsani Yardım Vakfı'ndan 50 kişilik ekip, depremin yaşandığı Irak'a gitmek üzere Habur Sınır Kapısına ulaştı.

 

ŞIRNAK  - Irak'taki depremin ardından Şırnak, Adıyaman, Elazığ, Şanlıurfa'dan 50 kişilik İnsani Yardım Vakfı gönüllüsü Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısına geldi.

 

İHH Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü Behçet Atilla, gazetecilere yaptığı açıklamada, resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından bölgeye intikal edeceklerini söyledi.

 

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın dünyanın dört bir yanındaki savaş ve afet bölgelerine hızla ulaştığına dikkati çeken Atilla, bugün de Irak'ta depremden etkilenen insanlara ulaşıp, yaralarını imkanları dahilinde sarmaya çalışacaklarını belirtti.

 

Yolda da ekipleri olduğunu dile getiren Atilla, ayrıca çevre illerden ve İstanbul'dan da yola çıkan ekiplerin kısa süre sonra Habur Sınır Kapısına ulaşacağını aktardı.

 

Atilla, mobil aşevinin de yolda olduğunu ifade ederet, gıda, battaniye, çadır ve hijyen paketlerinden oluşan tırlarla bölgeye intikal edip, gerekli desteği sunmak istediklerini aktardı.

 

Atilla, şunları kaydetti:

 

"Şu ana kadar herhangi bir çağrı olmadı. Olduğunda hemen intikal edeceğiz. Gümrük sahası içerisinde bekleyişimiz sürüyor. Haber gelir gelmez resmi işlemler tamamlandıktan sonra Irak tarafına geçeceğiz. Türkiye hükümeti, kamu kurum ve kuruluşlar ile halk ile bu yaraları sarmaya çalışacağız."

 

Atilla, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralanan ve depremden etkilenen herkese geçmiş olsun dileğinde bulundu.(AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.