İran karıştı; İki Patlama, en az 20 Ölü

İran karıştı; İki Patlama, en az 20 Ölü
İran'da Kasım Süleymani'nin ölüm yıldönümünde mezarı yakınında art arda iki patlama meydana geldi. Mezarda patlamanın ardından izdiham yaşandı. Patlama nedeniyle en az 20 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

TİGRİS HABER - İran’ın Kirman eyaletinde, Kasim Süleymani'nin kabrinin bulunduğu mezarlığın yakınlarında peş peşe iki patlama meydana geldiği bildirildi.

İran resmi ajansı IRNA’ya göre Devrim Muhafızları Ordusu, Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin 3 Ocak 2020’de ABD’nin Bağdat’taki saldırısında öldürülmesinin 4. yıl dönümü anmalarının yapıldığı yolda peş peşe patlamalar meydana geldi. Yerel medya patlamanın nedeni olarak gaz tüpü iddiasına yer verdi.

Kirman’da, Süleymani'nin kabrinin de bulunduğu mezarlığa giden yolda gerçekleşen patlamanın kapsamı ya da sebebine ilişkin detay verilmezken yayınlanan görüntülerde anma etkinliğine katılanların kaçıştığı ve ambulansların olay yerine gittiği görülüyor.

EN AZ 20 ÖLÜ

Patlama nedeniyle en az 20 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

İran’ın Kirman eyaletinde İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin 3 Ocak 2020’de ABD’nin Bağdat’taki saldırısında öldürülmesinin 4. yıl dönümü münasebetiyle anma programı düzenleniyor. Süleymani’nin mezarının da bulunduğu memleketinde düzenlenen programa İran’ın birçok kentinden binlerce kişi katılıyor. Kaynak:AA

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.