İranlı tur operatörleri Diyarbakır’da

İranlı tur operatörleri Diyarbakır’da
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile Turizm Platformu’nun organizasyonuyla hazırlanan program çerçevesinde, İranlı tur operatörleri 4 günlük gezi için Diyarbakır’a davet edildi.

Tur operatörlerinin tur programlarına Diyarbakır’ı daha fazla almaları ve konaklama sayılarını arttırmalarının hedeflendiği program çerçevesinde Diyarbakır’a gelen İranlı tur operatörleri kentin tarihi ve kültürel değerlerini gezdi.  

Tur operatörlerinin gelişi ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Güneydoğu Anadolu Yöre Temsil Kurulu (YTK) Başkanı Mehmet Akyıl,  kent ve bölge turizmine katkı sağlamak amacıyla çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Bu kapsamda İranlı tur operatörlerini kentimize davet ettik. 4 gün buyunca İranlı misafirlerimizi kentimizde ağırlayacağız. Buradaki tarihi ve kültürel mekanları gezdireceğiz. Amacımız kente daha fazla yabancı çekmek. Çünkü kente gelen yabancı turist sayısında bir düşüş var, bu tür etkinliklerle bu sayıyı yukarı çekmek istiyoruz” dedi.

Diyarbakır’ın kültürel, turistik ve sosyal aktiviteler bakımından önemli mekanlara sahip olduğunu belirten Akyıl, “İyi bir tanıtım yaparsak hem İranlı hem de Iraklı turistler Diyarbakır’a hayran kalır. Çünkü kentimiz birçok alanda her türlü imkana sahip. Tarih, kültür ve sosyal aktiviteler bakımından zenginliğe sahibiz” diye konuştu.

Akyıl, 2019 için ise ciddi bir rezervasyon talebinin olduğunu belirterek, turizm açısından iyi bir sonuç beklediklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.