İrfan Akba İzol derneği başkanı oldu

İrfan Akba İzol derneği başkanı oldu
Diyarbakır İzol Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin 2’nci olağan kongresi gerçekleştirildi. yüksek katılımın olduğu kongrede başkanlığa Siyasetçi kimliğiyle tanınan İşadamı İrfan Akba getirildi.

 

İzollular Derneği’nde yapılan ve tek liste ile girilen kongrede tüm delegelerin oyunu alan İrfan Akba başkanlığa seçildi. Delegelere teşekkür eden Akba, İzol Aşireti olarak sağ duyulu davranıp birlik ve beraberliği koruyacaklarını  söyledi.

Öncelikli hedeflerinin kan davalarını bitirmek olduğunu da belirten Akba, “Olan sıkıntıların aşılması  için izol aşiret olarak sağ duyulu davranıp  birlik beraberliğimizi korumak adına yapılması gerekenin her şeyi yapmaya hazır olduğumuzu burada belirtmek isterim özellikle bölgemizin gerçeği olan kan davalarının  bitmesi için aşiret olarak büyük bir çaba sarf ediyoruz sarf etmeye de devam edeceğiz Çalışmalarımız arasında ihtiyacı olan akrabalarımız ve yakınlarımızın çocuklarına burs vermek eğitim öğretime destek olmak ve öğrencilerimize destek olmak” dedi.

Aşiret olarak ülkede yaşanan sorunlardan rahatsız olduklarını da dile getiren Akba, “Ülkemizde var olan sorunlar aşiret olarak bizleri ciddi anlamda rahatsız etmektedir. Buradan tüm yetkililere sesleniyoruz artık yeter. Yıllardır bölgemiz acılar  ve sıkıntılar içinde çok bedeller ödedi .  Türkü, Kürdü ile Lazı ve Çerkezi aynı vatanın evlatlarıyız.“ diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.