Irkçı hakem hakkında suç duyurusu

Irkçı hakem hakkında suç duyurusu
Roboski katliamı ile ilgili twitter hesabından yaşamını yitirenleri aşağılayan ve ırkçı söylemlerde bulunan TFF'ye bağlı hakem Ümit Çınarlı hakkında, Avukat Erdem Canan tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

İstanbul-Roboski katliamı ile ilgili twitter hesabından "Hümanizm köpekliktir! Uludere'deki katırlara üzülün bence" ve "Uludere olayının ikinci yıldönümü kutlu olsun! Ölen katırlar sizden daha değerliydi, yazık oldu… 28 Aralık 2011" ifadelerini paylaşan Türkiye Futbol Federasyonu hakemlerinden Ümit Çınarlı hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusu dilekçesi Av. Erdem Canan tarafından verildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu dilekçesini sunan Av. Canan, dilekçesinde Çınarlı'nın etnik kimliklerinden ötürü Roboskî'de yaşamını yitiren insanları ve ailelerini, nihayetinde de Kürt halkını açıkça aşağıladığını belirtti.

Dilekçesinde Çınarlı'nın tweetlerinin basında da geniş yer tutarak halkın tepkisine sebep olduğunu belirten Av. Canan, Çınarlı'nın TCK'nin 216'ıncı maddesi gereği, "halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağıladığı" gerekçesiyle 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.