İş adamı  Çelik’e tahliye

İş adamı  Çelik’e tahliye
Diyarbakır'da PKK'ye finans sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınıp 4 Temmuz 2017’de tutuklanan iş adamı Mehmet Çelik tahliye edildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca PKK'ye maddi destek sağladıkları iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan iş adamlarının tahliyesi devam ediyor.

8 ay cezaevinde kaldı

“PKK'ye finans sağlamak"  gerekçesiyle 4 Temmuz 2017’de tutuklanan Çeysa Yapı’nın sahibi iş adamı Mehmet Çelik’in yaklaşık 8 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliyesine karar verildi. Yurt dışı yasağı konularak serbest bırakılan Çelik için adli kontrol şartının ise konulmadığı belirtildi.

Daha önce tutuklanan iş adamları geçtiğimiz aylarda tahliye edilmişlerdi. İş adamlarının gizli tanıkların verdiği ifadeler çerçevesinde hazırlanan soruşturma kapsamında tutuklandığı, adli makamların yürüttüğü çalışmalar kapsamında iddiaların boşa çıkması üzerine tahliye edildikleri belirtiliyor.

1.5 Yıl cezaevi yatan vali yardımcısı Batmaz’a da tahliye

FETÖ kapsamında 1 yıl önce tutuklanan Diyarbakır eski vali yardımcısı Mimar Sinan Batmaz’ın da bir süre önce Bylcok kumpasının ortaya çıkmasından sonra tahliye edildiği ortaya çıktı.

Tahliye edilen önemli isimler arasında Diyarbakır eski vali yardımcısı Mimar Sinan Batmaz’ın da olduğu ortaya çıktı. FETÖ soruşturması kapsamında 20 Ağustos 2016 yılında tutuklanan ve yaklaşık 1.5 yıl cezaevinde kalan Batmaz’ın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın incelemesi sonunda Bylock kumpasının ortaya çıkarılmasıyla tahliye edildiği ve beraat etmesi nedeniyle göreve iade edilmesinin beklenildiği belirtiliyor.

HABER: Arif Bulut

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.