İş insanları Amedspor’a sahip çıktı!

İş insanları Amedspor’a sahip çıktı!
Diyarbakır iş dünyası temsilcileri, Sakarya’da Amedspor oyuncularına ve teknik direktörüne yapılan çirkin saldırıya karşı ortak açıklama yaptı.

İş insanları Amedspor’a sahip çıktı!

Diyarbakır iş dünyası temsilcileri, Sakarya’da Amedspor oyuncularına ve teknik direktörüne yapılan çirkin saldırıya karşı ortak açıklama yaptı. Aralarında Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkarlar Birliği, DOGUNSİFED, ve DİSİAD’ın bulunduğu iş insanları temsilcileri yaptıkları ortak açıklama ile olayı kınadıklarını, sorumlular hakkında ise suç duyurusunda bulunacağını açıkladılar.

Diyarbakır’daki STK’lardan Amedspor’a anlamlı destek. Sakarya maçında Amedsporlu oyuncu ve teknik ekibe yönelik saldırı birçok kesim tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Önemli bir tepki de iş insanları temsilcilerinden geldi. Aralarında Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkarlar Birliği, DOGUNSİFED, ve DİSİAD’ın bulunduğu iş insanları ortak bir açıklama yaparak saldırıları kınadı.

Yetkililerin sessiz kalması

5 kurum tarafından yapılan ortak açıklamada, “Biz Diyarbakırlı iş insanları olarak 13.10.2018 tarihinde Sakarya deplasmanında Amed spor takımımıza yapılan saldırı karşısında büyük üzüntü duyduk.  Amed spor başta olmak üzere Diyarbekir spor ve Bölge kentlerinin futbol takımları deplasmanda oynadıkları hemen her maçta, ayrımcı, ırkçı ve hatta linçe varan saldırılara uğramaktadır. Bu durum kabul edilemez. Bizler Diyarbakır iş insanları olarak Sporun barış, kardeşlik ve dostluk çerçevesinde ele alınması gerektiğine inanmaktayız ancak yaşanan gelişmelere baktığımızda karşılaşılan tablo maalesef bu duygularımızı yaralamaktadır. Ayrıca bu saldırıların spor camiası tarafından yapılması ve bu durum karşısında yetkililerin sessiz kalması dostluk ve kardeşlik duygularımızı derinden sarsmaktadır.

Suç duyurusunda bulunacağız

Bizler Diyarbakırlı iş insanları olarak, sorumsuz bir şekilde bu tarz davranışların sergilenmesine yol açan ve kardeşlik duygularını zedeleyen bu uygulamaların bir daha tekrarlanmaması adına Yetkililerin ivedi olarak adli ve idari yaptırımlar uygulamalarını talep ediyoruz. Bu olumsuz tablonun oluşmasında sorumluluğu bulunan kişi, kulüp ve Kulüp yöneticileri hakkında ayrıca hukuki zeminde gerekli girişimleri başlatacağımızı ve suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyunun bilgilerine saygıyla arz ederiz” denildi.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.