İş kazaları 3. Havalimanı işçilerini isyan ettirdi

İş kazaları 3. Havalimanı işçilerini isyan ettirdi
Sabah saatlerinde şantiye önünde toplanan çok sayıda işçi, iş kazalarına ve cinayetlerine, kötü koşullara karşı eyleme geçti. Jandarma 'dağılın müdahale ederiz' çağrısı yaptı.

 

 

3. Havalimanı inşaatında çalışan işçilerin kötü çalışma koşulları, iş kazaları ve cinayetleri sebebiyle eylem başlattığı bildirildi.

İnşaat-İş Sendika's yaptığı duyuruda "3. Havalimanı'nda ağır çalışma koşullarına karşı isyan eden 40 bin inşaat işçisi arkadaşımız Akpınar şantiyesinin giriş ve çıkışlarını trafiğe kapatarak bugün iş durdurma eylemi başlattı" dedi.

Yağmur altında uzun süre servis beklediklerini, şantiyedeki yemek ve barınma imkanlarının çok kötü olduğunu vurgulayan işçiler, çalışma koşullarının düzeltilmesini istiyor. Sabah saatlerinde şantiye önünde toplanan çok sayıda işçi, servislerin çıkışına engel olarak tepkilerini dile getirdi.

İşçiler eylem sırasında "İşçiyiz haklıyız söke söke alırız" sloganı attı.

İnşaat-iş sendikasının Twitter hesabından yapılan açıklamada "3. Havalimanı şantiyesinde arka arkaya yaşanan iş cinayetleri ve iş kazalarından dolayı, çalışma koşullarının giderek ağırlaşmasından dolayı üyelerimizin de içinde bulunduğu iş durdurma eylemi gerçekleşmektedir" denildi.

"YÖNETİM BİNASININ CAMLARI KIRILDI"

Eylemi görüntüleyen üyelerinin "Video çekimi yapanlar tek tek belirlenip cezalandırılacaktır” denilerek tehdit edildiğini öne süren İnşaat-İş, "Plazaların olduğu yere doğru yürüyüş gerçekleşiyor. Yönetim binasının camları kırıldı. Eyleme katılan işçi sayısı giderek artıyor" paylaşımında bulundu.

JANDARMA İŞÇLERE 'DAĞILIN' ÇAĞRISI YAPTI

İşçilerin eylem alanına gelen jandarma "yaptığınız eylem kanunsuzdur, dağılın" çağrısı yaptı. (Kaynak: Artıgerçek)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.