İş kısa kuyruk uzun

İş kısa kuyruk uzun
Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında 6 aylık iş umudu ile İŞKUR Diyarbakır İl Müdürlüğüne başvuruda bulunan vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Tigris Haber- Diyarbakır İŞKUR İl Müdürlüğü önünde başvuru sırası bekleyen kimi vatandaşlar “torpil” iddialarını dile getirdi.

img_1857.jpg

İŞKUR’dan Diyarbakır il ve ilçelerinde 6 ay süreyle kamu kurum ve kuruluşlarda çalıştırılmak üzere TYP kapsamında 1790 personel alımı için başvurular başladı.

İŞKUR İl Müdürlüğü önünde başvuru yapmak için sabah saatlerinde kuyruğa giren vatandaşların talebi ise işe alımlarda “torpil” yapılmaması. İŞKUR’a defalarca başvurduklarını belirten kimi vatandaşlar işe alımlarda “torpil” yapılıyor iddialarını dile getirdi.

İŞKUR kuyruğunda başvuru için bekleyen kimi vatandaşlar tepkilerini dile getirdi. İsmini vermek istemeyen vatandaşların görüşleri şöyle:

img_1870.jpg

 ‘Bizi böyle süründürmeye hiç kimsenin hakkı yok’

“57 yaşındayım. Birkaç defa İŞKUR’a başvurdum. Üç yıl kaldı emekliliğime ama bir türlü iş bulamıyorum ki emekli olayım. İş yok güç yok, ev kira. Hiçbir yan gelir yok. Benim gibi niceleri var. Bizi alığa mahkûm etmişler. Bu milletin çilesi ne zaman bitecek? Bu gidişle hiç bitmez! Allah sonumuzu hayır etsin.  İhtiyacı olmasa bu kadar insan burada kuyruğa girer mi? Bize bir çare bulsunlar, iş istiyoruz, aş istiyoruz. Bir umut ışığı göremiyoruz, epeydir boştayım, iş yok. Evime ekmek götüremiyorum. İki hanımdan 5 çocuğum var, geçinemiyorum. Allah bu insanların hakkını koymasın. Bize sebep olanlara, bizi bu hale düşürenlere hakkımızı koymasın. Mahşer-i Kübra’da ellerimiz onların yakasında olacak. Hakkımızı helal etmiyorum. Bizi böyle süründürmeye hiç kimsenin hakkı yok.”

img_1878.jpg

‘Umudumuzu Allaha bırakmışız’

“Beş aydır işsizim, kimse aç mısın susuz musun diye sormuyor. Dört çocuğum var, evim kira. On defa başvurdum, çıkmıyor, herkes kendi adamını alıyor. Torpil var. Artık umudumuzu Allaha bırakmışız, insanlara değil.”

‘Herkes kendi adamını alıyor’

“Torpil var. Burada boşuna bekliyoruz. Herkes kendi adamını alıyor. Yüzde 90 torpil var.”

Koç: İşe alımlar mevzuata uygun olarak yapılacak

Diyarbakır İŞKUR İl Müdürü İsmail Koç, TYP kapsamında 2 bine yakın kişinin işe alınacağını belirtti. Koç, şöyle konuştu: “Başvurular başladı ve 5 gün sürecek. Kamu kurum ve kuruluşlara yaklaşık 2 bin kişilik bir alım olacak. İşe alınanlar 6 aylık süreyle işbaşı yapacaklar. İşe alımlar ise mevzuata uygun olan seçme sistemi ne ise o uygulanarak yapılacaktır.”

Ali Abbas Yılmaz / Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.