İşbilir soruşturmasında “gizlilik” kararı

İşbilir soruşturmasında “gizlilik” kararı
Mehmet Reşit İşbilir ile Veysel İşbilir'in polis kurşunu ile katledilmesine ilişkin Yüksekova Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma açıldı. Aynı zamanda "Gizlilik" kararı verilen soruşturmayı takip etmek için İşbilir ailesi 25 avukata vekâlet verdi.

HAKKÂRİ - Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde 6 Aralık 2013'te HPG'lilerin mezarlarının tahrip edilmesini protesto etmek isteyen kitleye yönelik polis müdahalesi sırasında özel harekât polislerinin hedef gözeterek açtığı ateş sonucu amca-yeğen Mehmet Reşit İşbilir ve Veysel İşbilir katledilmişti. 

Soruşturmada 'gizlilik' 

Reşit ve Veysel İşbilir'in katledilmesine ilişkin aradan bir ay geçtikten sonra Yüksekova Savcılığı tarafından soruşturma açıldı. Ancak soruşturmayı yürüten savcı "Gizlilik" kararı verdi. 

Aileler 25 avukata vekalet verdi

Soruşturmanın açılmasının ardından İşbilir ailesi hukuki süreci takip etmek için Hakkâri Barosu'na kayıtlı 25 avukat vekâlet verdi. Avukatlar Pazartesi günü soruşturma sürecinin takip etmek için Cumhuriyet Savcılığına başvuru yapacak. 

Bemal Tokçu'ya ilişkin henüz soruşturma açılmadı 

Öte yandan Reşit ve Veysel İşbilir'in katledilmesinin ardından 7 Aralık'ta düzenlenen cenaze töreninde yine kitlenin üzerine polisin ateş açması sonucu ağır yaralanan ve 11 Aralık'ta yaşamını yitiren Bemal Tokçu'ya ilişkin ise henüz soruşturma açılmadığı bildirildi. Avukatların Tokçu'nun hukuki sürecine ilişkinde girişimde bulunacağı bildirildi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.