IŞİD sınıra bayrak dikti

IŞİD sınıra bayrak dikti
IŞİD çetelerinin Kobanê'ye 3 koldan tank, füze ve toplar ile düzenlediği saldırılar devam ederken, çeteciler kantonun batısında Türkiye sınırına 50 metre mesafeye bayrak dikti.

URFA Kobanê Kantonu'na IŞİD çetelerinin tank, füze ve toplarla 3 koldan saldırması, Türkiye'nin IŞİD ile ilişkilerini yeniden gündeme getirdi. Sınırın dibinde Kürt ve Arap köylerine IŞİD'in saldırması Türkiye'nin açık desteği olarak nitelendirilirken, düz ova olan köylerdeki YPG, YPJ güçlerinin direnişi de sürüyor. 


Türk bayrağının sallandığı Süleymanşah Türbesi'ndeki askerlerin gözleri önünde çetecilerin Sirrin ve Girê Sêvê'de yapmak istedikleri katliamın ise, YPG ve YPJ güçleri tarafından engellendiği belirtildi.

Sınırda IŞİD bayrakları

Kantonun batısında ise, çeteciler Türkiye ile yakınlıklarını gizleme gereği duymuyor. Fırat'ın dibindeki Zareta Binxet köyünü ellerinde tutan çeteciler, sınıra 50 metre mesafede siper kazıp bayrak dikti. Kuzey'deki Zaret, Aşme, Zêrî köylerinden çok rahat görülebilen çetecilerin bayrağı, köylüler tarafından tepki ile karşılanıyor. Köylüler, "Bugün sınıra bayrak diken çeteler, yarın köylerimize de bayrak diker" diyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.