IŞİD’e katılan gencin annesi: "Suruç bombacısını evimden kovdum"

IŞİD’e katılan gencin annesi: "Suruç bombacısını evimden kovdum"
Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü, olay çıkarabilecek IŞİD bağlantılı 16 kişinin fotoğraflarını tüm Türkiye’de emniyet güçlerine dağıtılırken, fotoğraflarda yer alan şahsın annesi gözyaşları arasında açıklamalarda bulundu.

  HDP Diyarbakır mitinginde bombalı saldırı düzenleyen Orhan Gönder ile Suruç’ta intihar saldırısı gerçekleştirerek onlarca kişinin ölümüne ve birçok kişinin de yaralanmasına neden olan Adıyamanlı Şeyh Abdurahman Alagöz’den sonra, benzer olaylar gerçekleştirebilecek ve IŞİD’le bağlantılı 16 şahsın fotoğrafları Adıyaman il Emniyet Müdürlüğü tarafından 81 ilin Emniyet Müdürlükleriyle paylaşıldı.

  16 kişinin arasında yer alan ve 2 yıl önce IŞİD’e katılan Mehmet Işık’ın annesi Şehriban Işık, gözyaşları içerisinde oğlunun bir an önce eve dönmesini isterken, oğlunun Suruç bombacısı Şeyh Abdurahman Alagöz tarafından kandırılarak IŞİD’e katıldığını vurguladı. Anne Şehriban Işık, Şeyh Abudurahman Alagöz’ün birkaç defa evlerine gelerek oğlu Mehmet Işık’la evde sohbet içerisinde olduğunu ve IŞİD’le alakalı konuşmalar yaptığını duyunca Alagöz’le tartışma yaşadığını ve evden kovduğunu, ondan sonra da Alagöz’ün bir daha evlerine gelmediğini söyledi.

  Şehriban Işık, oğlu Mehmet Işık’ın yaklaşık 5 gün önce kendisini ankesörlü telefonla aradığını, arkadaşı olan Suruç bombacısı Şeyh Abdurahman Alagöz’ün hayatını kaybettiğini ve kendisinin de ölebileceğini belirterek helallik istediğini söyledi.

  Gözyaşları arasında açıklamalarda bulunan Şehriban Işık, “Oğlum iki senedir iki sendir kayıp. Geldi 5 ay kaldı. Tekrar gittik, getirdik, 5 gün kaldı. 5 gün kaldı, geri gitti. Tekrar geldi geri gitti. 5 ayda bir kere arıyor, 2 ayda bir kere arıyor. Çünkü ben biliyorum ki kandırıldı. Beyni yıkandı. Beynini yıkadılar. Ben bilmiyorum ki nerede olduğunu bilmiyorum. Kandırıldı işte. Şeyh Abdurahman kandırdı. Bir de Salih Küçüktaş, bunlar kandırdı oğlumu. Bakın onlar nasıl kalktı bombaladı, sıra bizimkine gelir. Komşularımız iyi davranıyorlar. Komşular zaten biliyor ki bizim bir suçumuz yok. Ne suçumuz olabilir. Bir suçumuz yok ki. Çocuğumuz abdestliydi, namazlıydı, orucunu tutuyordu. Bir kız nasıl evine bağlıydı, o da aynısı bağlıydı. Ama kandırdılar. Bakın 2 yıllık kazandı, çocuk onun için okulundan oldu. Beynini yıkadılar. Beynini yıkadılar işte olan oldu” dedi.

  "HAKKINI HELAL ET ANNE"

  Oğlunun kendisini arayarak helallik istediğini söyleyen anne Şeriban Işık, “Ne dediler, hakkını helal et dedi anne. Belki ölebilirim dedi. Hakkını helal et dedi, ben de helal etmiyorum dedim. Sen bu kapıdan çıktın, ben helal etmem. Ama dedim sen eve gel, ben senin eve gelmeni istiyorum, başka bir şey istemiyorum dedim. O da bana ben gelmeyeceğim dedi. Arkadaşı tabi Şeyh Abdurahman Alagöz’dü, o da öldü. Ben de dedim ki bak o kendini ne hale koydu, bak bu sefer sıra sende. Dedi hayır bana bir şey olmaz. Ama hakkını helal et ben ölebilirim. Belki ölebilirim dedi. Yok, her zaman cep telefonuyla arıyor, bu defa normal bir kulübeden aramış” dedi.

  "SURUÇ BOMBACISI ŞEYH ABDURAHMAN ALAGÖZ’Ü EVİMDEN KOVDUM"

  Suruç’ta intihar saldırısı gerçekleştirerek 31 kişinin ölümüne ve onlarca kişinin de yaralanmasına neden olan Şeyh Abdurahman Alagöz’ü evinden kovduğunu belirten Şehriban Işık, "Allah Şeyh Abdurahman gibi acıyı kimseye göstermesin. Ben o çocuğu bir defa gördüm. Ben Şeyh Abdurahman’ı buraya çağırdım. Artık dövmeye kalktım onu. Tabi ben telefon ettim, buraya getirttim onu. O Mehmet ilk kaybolduğu zaman. O gönderdi zaten. O Şeyh Abdurahman göndermişti. Namaz kılmıyordu, dedim oğlum sen neden namaz kılmıyorsun, gitmiyorsun. Dedi ki ben bir yere gittim, orada hocanın arkasında namaz kılınmıyormuş. Onun için Mehmet camiden koptu, oraya gitti. Ondan sonra da dedim kim seni oraya götürdü, dedi ki Şeyh Abdurahman Alagöz’le beraber gittik. Şeyh Abdurahman’a dedim ki sen neden gitmemişsin eğer iyi bir yerse, dedi ki gitmeseydi bana ne, ben demedim ki git, sadece götürdüm gösterdim dedi, sonrada kendisi gitmiş oraya. Ne olacak hiçbir şey olmadı sonradan gelmedi işte” şeklinde açıklamalarda bulundu.

  Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise IŞID’e katılan gençlerin bir an önce bulunması ve ailelerine telim edilmesi için Adıyaman Emniyet Müdürlüğü'nün gençlerin isimlerini ve fotoğraflarını Türkiye’nin 81 ilinin emniyet müdürlüğüne gönderdiklerini belirtti. Vali Demirtaş, verilen bu isimlerin canlı bomba olmadığını, sadece bulunmaları için çalıştıklarını ve vatandaşların rahat olmaları gerektiğini söyledi.(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.