"IŞİD’in elinde 3 bin kadın ve çocuk var"

"IŞİD’in elinde 3 bin kadın ve çocuk var"
Zorla Alıkonulan Kadınlar İçin Mücadele Platformu, iki yıl önce 5 bin kadın ve çocuğu kaçıran DAEŞ’in elinde halen zorla alıkonulan 3 bin kadın ve çocuğun olduğunu açıkladı.

 

  DİYARBAKIR  -   Zorla Alıkonulan Kadınlar İçin Mücadele Platformu, IŞİD’in Ezidilere yaptığı saldırının ikinci yıl dönümü nedeniyle Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde bulunan Koşuyolu Parkı Yaşam Anıtı önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, HDP Diyarbakır Milletvekilleri Sibel Yiğitalp, Nursel Aydoğan, Feleknas Uca, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve çok sayıda kadın katıldı.

  Platform adına açıklama yapan Zorla Alıkonulan Kadınlar İçin Mücadele Platformu Üyesi Ayşe Gökkan, “Biz kadınlar 3 Ağustos 2014’te yapılan saldırıyı dünyadaki tüm kadınlara yapılmış olarak değerlendiriyoruz. Biz Zorla Alıkonulan Kadınlar İçin Mücadele Platformu olarak, bugünün kadın kırımı ve soykırımla mücadele eylem günü olarak ilan edilmesinin çalışmasını yaptık. Bugün dünyanın onlarca ülkesinde kadınlar eylemde. Türkiye metropollerinin 35 kentinde aynı saatte eylem var. Dünyanın onlarca ülkesinde aynı eylem var” dedi.

  Soykırımı ve kadın kırımını unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını aktaran Gökkan, “73 defa soykırıma uğrayan Ezidiler 21. yüzyılda IŞİD tarafından korkunç bir kıyıma, vahşete tabi tutulurken o gün binlerce erkek ve yaşlı kadını katledildi. 5 bin kadın ve çocuk ise kaçırıldı. IŞİD’in elinde halen zorla alıkonulan 3 bin kadın ve çocuk var. Suçlular hesap verene kadar adalet anlayışımız son bulmayacaktır” diye konuştu. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.