IŞİD’in merkezi bir Kürt ili

IŞİD’in merkezi bir Kürt ili
IŞİD örgütünün Türkiye’de yoğun faaliyet alanı ve yapılanmasının Antep ilinde olduğu belirlendi.

 

Antep Cumhuriyet Başsavcılığı'nca IŞİD yapılanmasına yönelik başlatılan soruşturma, 5 Haziran tarihinde HDP mitingine yapılan bombalı saldırının ardından yetkisizlik kararı ile Diyarbakır'a gönderildi.

Yoğunluklu olarak örgütün faaliyet alanı ve yapılanmasının Antep'te olduğunu belirten savcı, şüphelilerin hiyerarşik ilişki içerisinde bu kent zerinde eylemleri gerçekleştirdiğini kaydetti.

Cumhuriyet Savcısı, 5 Haziran günü Diyarbakır'da HDP mitingine yapılan bombalı saldırının faili olan Cafer kod adlı Orhan Gönder'in de Antep'te yakalandığını vurguladı.

Savcı, örgüt faaliyetleri içerisinde işlenen suçların genellikle belli bir merkezden planlanarak uygulamaya sokulduğunu belirtti.

Örgüt üyelerinin iş bölümü gereğince suçun işlenmesinde rol aldığını ifade eden savcı, örgüt faaliyetlerinin belli bir eylem şekli ve yerle sınırlı olmadığını kaydetti.

Terör örgütlerinin suçun işlenmesi yolunda güven, disiplin ve sıkı irtibata önem verdiğini ifade eden savcı, hiyerarşik düzene sahip yapılar olarak bu örgütlerin istihbarat, gizlilik, güvenlik ve denetim konularında duyarlı olduklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.