‘İŞİTMESEM DE DUYUYORUM’

‘İŞİTMESEM DE DUYUYORUM’
Adıyaman’da ki kamu ve stk’da görevli 60 kişi işaret dili öğrenecek

ADIYAMAN - Adıyaman’da hazırlanan ‘İşitmesem de Duyuyorum’ Projesi kapsamında Adıyaman’da 60 kişi işaret dili öğrenecek. 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Adıyaman Gönül Elçileri Derneği’nin hazırladığı ve İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen ‘İşitmesen de duyuyorum’ projesinin açılışı gerçekleştirildi.

SESSİZ SAYGI DURUŞU VE SESSİZ İSTİKLAL MARŞI HERKESİ ŞAŞIRTTI
İşitme engelli kişilere dikkat çekmek için projenin açılışında farklı bir uygulama gerçekleştirildi. Sunucunun saygı duruşu, akabinde İstiklal Marşı’nın okunacağını anons etmesinin ardından, salondaki herkes ayağa kalktı. Saygı duruşu fonsuz, İstiklal Marşı ise sessiz bir şekilde okundu. Salonda bulunan herkes İstiklal Marşı esnasında sessiz bir şekilde bekledi.
Projenin açış konuşmasını yapan Vali Mahmut Demirtaş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Adıyaman Gönül Elçileri Derneği Başkan ve üyelerine anlamlı bir projeyi hazırladıkları için teşekkür etti.
Vali Demirtaş, “İşitme ve konuşma engelli vatandaşlarımızın günlük yaşamlarını daha yaşanabilir hale getirmek, aktif yaşama katılımlarını sağlamak bizim için önem arz etmektedir. İşitme engelli kardeşlerimiz iletişimde büyük sorunlar yaşamaktadır. Bu sorunlar onların topluma aktif olarak katılımını engellemekte ve onları yalnızlığa itmektedir. Çünkü işaret dili herkes tarafından bilinmemektedir. Hayatın her alanında bu kardeşlerimiz anlaşılamamaktan dolayı mağdur olmaktadır. Bilindiği üzere, işitme ve konuşma engelli kardeşlerimiz, dışarıdan engelsiz gibi görünen, topluma en kolay kazandırılacak engelli gurubunda olan kardeşlerimizdir. İşte bu bakış açısıyla bu kardeşlerimizin sorunlarına samimiyetle yaklaşmak ve toplumla bütünleşmelerini sağlamak amacıyla bugün başlatacağımız bu proje ile amacımız, işitme engelli kardeşlerimizin iletişim ile ilgili yaşadıkları sorunları en aza indirmek ve onlarla toplumsal bütünleşmeyi sağlamaktır” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.