İŞKENCELİ YILLARA GERİ Mİ GELDİ?

İŞKENCELİ YILLARA GERİ Mİ GELDİ?
Adana emniyetinde işkence gören Figen Şahin hastaneye kaldırıldı

 

ADANA –Adana'nın Seyhan ilçesi Dağlıoğlu Mahallesi'nde Halk Meclisi'nin operasyon ve saldırılara karşı "Öz yönetim" ilan etmesinin ardından çıkan olaylarda polis tarafından gözaltına alınan 25 yaşındaki Figen Şahin ile görüşen Avukat Evin Bahçeci, Şahin ve beraberindeki 3 kişinin gece TEM şubeye götürüldüklerini ve gece boyunca her birine ayrı-ayrı işkence edildiğini söyledi. 

Karakolda gece boyunca işkence gördüm 

Şahin'in gece geç saatlerde Adana TEM Şubesine getirildiğini belirten Avukat Bahçeci, Şahin'inin ayakta durmakta zorluk yaşadığını ve durumunun ise kötü olduğunu söyledi. Şahin’in Şehit Mehmet Ali Arslan Polis Karakolu'na getirildiği sırasında üzerine polisler köpeklerini saldırdığını, Karakolda gece boyunca önce genç bir grup polisin saldırısına maruz kaldığını daha sonra ise başka bir grup polisin ise aynı şekilde kendisini darp ettiğini söyleyen Bahçeci, Şahin'in sağlık ve ruhsal durumunun kötü olduğunu ifade etti. Emniyette kendisi ile kısa bir görüşme yapabildiğini kaydeden Bahçeci, Şahin’in konuşacak durumda olmadığını kaydetti.

‘İşkenceden kaynaklı kalp sıkışması yaşadı’

Polislerin Şahin’i silah dipçikleri ile değil, 8 polisin üzerine çıkıp tekme tokat ve yumruklar ile işkence ettiğini aktaran Bahçeci, 4 polisin ise bacaklarını ikiye ayırıp, genital bölgesine ve bacaklarına tekmelerle vurduğunu söylediği belirtti. 2 polisin ise sürekli olarak Şahin’in göğüs kısmına tekme attığını ve bu yüzden kabinde sıkışmaların yaşadığını aktaran Bahçeci, Şahin’in yediği darbelerden kaynaklı kalp sıkışması yaşadığını ve hastaneye götürüldüğünü ifade etti.(diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.