İŞKUR işçileri Ankara yolunda

İŞKUR işçileri Ankara yolunda
Yerel seçimlerin ardından sözleşmeleri feshedilerek işten çıkarılan 7 binin üzerinde İŞKUR işçisi, taleplerini duyurmak için Ankara'ya doğru yürüyüşe geçti.

VAN-  Van'da, 30 Mart yerel seçimlerinden sonra İŞKUR tarafından işlerine son verilen ve 13 Haziran'dan bu yana Feqiyê Teyran Parkı'nda oturma eylemi yapan işçiler, seslerini duyurmak üzere Ankara'ya doğru yola çıktı. İpekyolu'nda bulunan Çatak durağında bir araya gelen 200'e yakın İŞKUR mağduru işçiye, KESK, MAZLUM-DER, TTB ve İHD'nin de aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşu temsilcileri de destek verdi. "Direne direne kazanacağız", "İş, aş, barış", "İşçiyiz, haklıyız kazanacağız" ve "Ekmeğe uzanan eller kırılsın" sloganlarının attığı eylemde işçiler, taşıdıkları ekmeklerle eylemlerinin ekmek mücadelesi için yapıldığının mesajını verdi. 


Mücadeleye devam

Yürüyüş öncesi işçiler adına açıklama yapan Ethem Altın, ekmek mücadelesi verdiklerini ve bunun için Ankara'ya gitmek istediklerini belirtti. Daha önce yapmak istedikleri yürüyüşün polislerin saldırısı ile engellendiğini hatırlatan Altın, amaçlarına ulaşana dek mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi. Altın, Ankara'ya seslerini duyurmak için gittiklerini dile getirerek, kendilerine yol boyunca sahip çıkması çağrıda bulundu. 

'Polis işçilere zulüm ediyor seçilmiş ve atanmışlar izliyor'

Ardından konuşan MAZLUM-DER Van Şube Başkanı Yakup Aslan ise, seçilmişlerin ve atanmışların işçilerin mücadelesine sessiz kaldığını, polisin ise işçilere zulüm ettiğini söyledi. Aslan, işçilerin haklı yürüyüşlerine kentteki sivil toplum örgütleri olarak destek verdiklerini belirtti. 

Yapılan konuşmaların ardından işçiler, İpekyolu Caddesi'nde Ankara'ya doğru alkış ve zılgıtlarla yürüyüşe geçti. "İş, aş, barış" sloganları ile yürüyen işçilere yoldan geçen araçlar korna çalarak destek verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.