'İslam Kongresi'ne destek

'İslam Kongresi'ne destek
VADİAD Başkanı Muğdat Mirekoğlu, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın Diyarbakır'da yapılmasını önerdiği "Demokratik İslam Kongresi'ne desteklerini belirtti.

VAN  - Mirekoğlu, insan haklarına karşı hassasiyetin daha fazla olduğu Hz. Muhammed dönemindeki İslamiyet'e ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. 

Van Din Adamları Dayanışma Derneği (VADİAD), PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın Diyarbakır'da yapılmasını önerdiği "Demokratik İslam Kongresi"ne ilişkin dernek binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan VADİAD Başkanı Muğdat Mirekoğlu, Diyarbakır'da yapılması planlanan konferansa desteklerinin tam olduğunu, konferans için geç bile kalındığını söyledi. İslamiyet'in, Hz. Muhammed dönemindeki gibi yaşanmadığını ve değiştirildiğini söyleyen Mirekoğlu, Hz. Muhammed dönemindeki İslamiyet'e ihtiyaç olunduğunu kaydetti. O dönem insan haklarına karşı hassasiyetin daha fazla olduğunu dile getiren Mirekoğlu, "Allah'ın söyledikleri peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in yaptığı İslamiyet'e ihtiyacımız var. Hz. Muhammed'in İslamiyet anlayışında, bütün insan haklarının ihlaline, köleciliğe karşı fakirleri destekleyen, eşit davranan, dini, dili, mezhebi ne olursa olsun, yaşama tarzını öneren bir İslamiyet'i görüyoruz. Ama maalesef Hz. Muhammed'in döneminden sonra zamanla bugüne kadar İslamiyet hurafelerin eline düşmüştür. Hurafeler kendi kafalarına göre kendi çıkarlarına göre İslamiyet'i şekillendirmiştir" dedi. 

'Sözde Müslüman ülkeleri kadını meta olarak kullanmıştır'

İslamiyet'teki kadın kavramıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Mirekoğlu, peygamber dönemindeki İslamiyet'te kadınların önemli olduğunu ve peygamber eşlerinin de bizzat savaşlara katıldığını dile getirdi. Günümüz İslamiyet yapısında kadının metalaştırılmasına değinen Mirekoğlu, şunları söyledi: "Muhammed döneminde İslamiyet'te dikkat ederseniz peygamber efendimiz, kadına çok önem vermiştir. Ama bugünün sözde Müslüman ülkelerine baktığımızda, kadın sadece meta olarak kullanılmıştır. Kadının rolü çocuk yapıp bakmak ve ev işiyle uğraşmaktır. Ama Hz. Muhammed döneminde peygamber efendimizin hanımları yalnızca ev yaşamında değil savaşlarda da bizzat kendileri savaşmışlardır." 

İZMİR - İDAYDER üyeleri, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın "Demokratik İslam Kongresi" önerisine destek verdi. 

İzmir Din Adamları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İDAYDER), PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın BDP heyetiyle son görüşmesinde bulunduğu "Demokratik İslam Kongresi" önerisine dikkat çekmek ve Nusaybin-Qamişlo sınır hattına duvar örülmesini kınamak amacıyla dernek binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan İDAYDER Başkanı Mahmut Tanış, "Demokratik İslam Kongresi" destek verdiklerini söyleyerek, "Bu konuda üzerimize düzen her şeyi yapmaya hazırız. İslamiyet demokrasidir. Türkiye'de etnik gruplara karşı dayatılan zulme karşı gerçek İslamiyet'i öğretmek amacıyla Sayın Öcalan'ın bu önerisini destekliyoruz" dedi. 

Nusaybin-Qamişlo sınırına örülmek istenen duvarı "Tarihi kara bir leke" olarak nitelendiren Tanış, "Yıllardır iktidarlar Kürdistan toprakları böldüler. Bizler bu yaklaşımı kınıyoruz. Bu yanlıştan bir an önce dönülmesini istiyoruz" dedi. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.