İslami STK’lardan patama tepkisi

İslami STK’lardan patama tepkisi
Diyarbakır’da İslami Sivil Toplum Kuruluşları (STK) PKK tarafından Merkez Sur İlçesi Sarıkamış Köyü Dürümlü Mezrası’nda 15 tonluk bombanın patlatılmasını kınadı.

STK’lar; “Katliama sessiz kalmak insanlık suçudur. Roboski’yi unutmadık, Dürümlü’yü de unutmayacağız” dedi.

Diyarbakır Merkez Sur İlçesi Sarıkamış Köyü Dürümlü Mezrası’nda PKK üyeleri tarafından 15 ton bomba yüklü kamyonun patlatılmasıyla, Merkez Yenişehir İlçesi Tanışık Köyü’nden 16 kişi hayatını kaybetmiş,  aynı olayda 23 kişi yaralanmıştı. STK temsilcileri hayatı kaybeden vatandaşlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

 

İslami Sivil Toplum Kuruluş’ları temsilcileri Ulu Cami önünde Cuma Namazı çıkışı yaşanan saldırıyı kınamak için basın açıklaması yaptı. “Zulme karşı sessiz kalma”, “Roboski’yi unutmadık, Dürümlü’yü unutmayacağız”, “Kahrolsun katiller”, “İnsan Hakları savunucuları nerede” döviz ve pankartları açan STK’lar üyeleri ve vatandaşlar “Kahrolsun PKK” sloganları attı.

“TARİH UNUTMAYACAKTIR”

Grup adına açıklama yapan Cemil Cahit Ünsal Sur İlçesi’ne bağlı Sarıkamış Köyü Dürümlü Mezrası’nda PKK’nin bomba yüklü kamyonu patlaması sonucu Tanışık Köyü’nde oturan 16 kişinin parçalanarak hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirten Ünsal şöyle konuştu; “Kelimelerin kifayetsiz kaldığı Dürümlü Mezrası katliamı tarihin unutulmayacak, eskimeyecek kanlı sayfaları arasına girmiştir. İnsanların vücutlarının parçaları, günlerce yüzlerce metre uzak mesafeden toplanıp ancak definlerinin gerçekleşebildiği başka katliam yaşanmamıştır. Bu şehir insanlığın kendinden utanç duymaya başladığı bu günlerde, kendi halkına böylesi bir zulüm ve katliamı reva gören daha kaç örgüt vardır. Kürt halkının bir asrı aşkın bir süredir yaşadığı acı ve keder yetmezmiş gibi bir de içinden çıkanlar tarafından aynı zulme maruz kalması kabul edilebilir değildir. Son yaşanan katliamla, ateş sadece Tanışık Köyü’ne düşmemiştir. Bu acı hepimizin yüreğini yakmıştır. Eşleri dul, çocukları yetim bırakan bu katliama sessiz kalmak insanlık suçudur. Şu bilinmeli ki, mazlum ve mustazaf Kürt halkına yönelik her kim tarafından gelirse gelsin hiçbir zulmü ve katliamı kabul etmeyecek, sesimizi yükselteceğiz. Geçmişte Roboski saldırısını yapanları kınadığımız gibi Dürümlü saldırısını yapanları kınıyoruz. Roboski’yi unutmadık, Dürümlü’yü de unutmayacağız.”

Ünsal; “Zalimin zulmüne sessiz kalan, mazlumun fikrine, inancına göre sınıflara bölen, aslında madalyonunun öteki yüzü olan müsveddeleri de görüyoruz. Sükutun zalimin zulmünü ikrar etmek olduğunu çok iyi biliyoruz. Ulu Cami önünden bütün halkımıza sesleniyoruz; zalimlere, onların katliamlarını meşru görenlere tükürün” dedi.

İnsan Hakları örgütlerinin saldırıya sessiz kaldığını belirten Ünsal sözlerini şöyle tamamladı; “Olaya katilin kimliğiyle, kimin yaptığıyla bakıp çifte standart uygulayan ve bu sakat bakış açısıyla eylem ve söylem geliştiren bazı aydın, çizer, STK ve çevrelerin bu olay kaşsında üç maymunu oynamasını da kınıyoruz.”

Yapılan açıklamanın ardından grup sessizce değildi.

Haber: Mehmet ÇAKAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.