İsraf isyan ettiriyor

İsraf isyan ettiriyor
Son günlerde dolardaki kur artışı ve bunun getirdiği ekonomik sıkıntılar nedeniyle gündeme gelen kamu kurumlarındaki israfın önlenmesiyle ilgili adımlar atılmaması tepki çekiyor.
Dilek AKİN / Özel Haber

Çözüm-Der Genel Başkanı, siyasetçi ve yazar Ercan Ezgin de kamudaki israfa dikkat çekerek vatandaşlardan önce kamu kurumlarının bu konuda örnek olması gerekirken tam aksi bir durumun söz konusu olduğunu söyledi.

Kamuda Keyfi Harcamalar Ve Yöneticilerin Lüks Yaşamı

Döviz kurlarının aniden büyük bir yükseliş içerisine girmesi ve bunun getirdiği ekonomik sıkıntılar. Daha sonra hükümetin israf ve kemer sıkmaya yönelik yaptığı açıklamalar,vatandaşların ellerindeki döviz ve altınlarını Türk Lirası’na çağrılması. Tüm bunlar yaşanırken,yıllardır eleştiri konusu olan kamu kurumlarındaki akıl almaz israf ve savurganlık dikkat çekmeye devam ediyor. Yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen bu konuda ilerleme yaşanmaması kamuoyunun tepkisini çekiyor. Savurganlık ve israfın yaşandığı yerlerin başında Diyarbakır’daki kamu kurumları geliyor. Kentteki kamu kurumlarında yaşanan keyfi harcamalar ve özellikle yöneticilerin lüks içinde yaşaması isyan ettiriyor.

“Durağan Haldeki Araçlarda Klimalar Açık”

Kamudaki israfa isyan eden isimlerin başında gelen Çözüm-Der Genel Başkanı,siyasetçi ve yazar Ercan Ezgin de kamudaki israfa dikkat çekerek vatandaşlardan önce kamu kurumlarının bu konuda örnek olması gerekirken tam aksi bir durumun söz konusu olduğunu söyledi.

Durağan haldeki kamu araçlarında klimalar açık olacak şekilde israf yapıldığına dikkat çeken avukat Ercan Ezgin,”Yazıktır, günahtır ve israftır. Türkiye'nin en büyük gider kalemi enerjidir, doğalgaz ve yakıttır. Tasarruf diye söylenirken, durağan halde dahi kamu veya makam araçlarının klimalar açık bir şekilde saatlerce çalışır halde durduklarına üzülerek şahitlik etmekteyiz.Bunu durdurun” dedi.

“Devlet Malına Hz.Ömer Hassasiyetiyle Yaklaşılmalı”

Kemer sıkma işine kamu kurumlarından başlanması gerektiğinin altını çizen Ezgin,”Bu vatan hepimizin. Kemer sıkılacaksa herkes kemeri sıkacak. Kamusu da vatandaşı da tasarruflu olacak, devlet malını Hz. Ömer hasasiyetiyle kullanıp, koruyacak. Tasarruf yapalım, tasarruf yaptıklarımızı öncelikle eğitime ve katma değeri yüksek üretime aktaralım. Hiçbir kaynak veya nimet sonsuz değildir” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.