İsrail ürünlerine boykot çağrısı hızla büyüyor

İsrail ürünlerine boykot çağrısı hızla büyüyor
İsrail'in Gazze'deki katliamlarının ardından sosyal medyada Coca Cola ve İsrail ürünlerini satın almama çağrısı yapılıyor.

İsrail'in Gazze'deki katliamlarının ardından sosyal medyada Coca Cola ve İsrail ürünlerini satın almama çağrısı yapılıyor.


Çağrıya destek veren Ordu Büyükşehir, Erzurum Büyükşehir, Denizli Büyükşehir, Nevşehir, Başakşehir, Bağcılar, Üsküdar, Ümraniye, Esenler, Şahinbey, Safranbolu, Kepez belediyeleri de sosyal tesisler, market ve restoranlarında söz konusu ürünlerin satışını durdurdu.

Twitter'da "Gazze için Coca-Cola içmeyin", "Savaşa ortak olmayacağız, Coca-Cola içmeyeceğiz", "Zalim İsrail ve işbirlikçi sermaye çevresini boykot ediyor ürünlerini satmıyoruz" gibi mesajlar paylaşılıyor.

 


"İSRAİL MALI, BİR MÜSLÜMANIN BAŞINDA BOMBA OLUP PATLAYABİLİR"

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gazze'de çok ciddi bir insanlık dramı yaşandığını belirterek, bu duruma sessiz kalınamayacağını söyledi.

İsrail'in Gazze'de yaşattıklarına karşı herkesin imkanları dahilinde tepki gösterebileceğini vurgulayan Tahmazoğlu, şöyle konuştu:

"Biz belediye olarak, dün itibarıyla sosyal tesislerimize ve sosyal marketimize İsrail mallarının girişini yasakladık. Toplum olarak hepimizin aldığımız mallara dikkat etmemiz gerekir. Çünkü aldığınız İsrail malı, bir Müslüman'ın başında bomba olup patlayabilir. Bizler, bugünden yarını inşa etmenin, yarını imar etmenin sorumluluğunu omuzlarımızda taşıyoruz. Bunun içinde böyle bir yola başvurduk."

Bu uygulamayı sosyal medya hesapları üzerinden takipçileriyle paylaştıklarını anlatan Tahmazoğlu, boykata tüm halkı davet etti.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.