İstanbul Çekmeköy'de düşen askeri helikopterde 4 asker hayatını kaybetti

İstanbul Çekmeköy'de düşen askeri helikopterde 4 asker hayatını kaybetti
İstanbul Çekmeköy'de UH-1 tipi askeri helikopter zorunlu iniş yapmak isterken bir sitenin bahçesine düştü. Helikopterdeki 4 asker yaşamını yitirdi.

Tigris Haber- İstanbul Çekmeköy'de askeri helikopter zorunlu iniş yapmak isterken bir sitenin bahçesine düştü. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Helikopterden yaralı olarak çıkarılan 4 asker kaldırıldıkları Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatlarını kaybetti.

Miili Savunma Bakanlığı, helikopterin "İstanbul / 4'üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait UH-1 tipi" olduğunu açıkladı.

İstanbul'da 26 Kasım 2018 tarihinde de 4. Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait olan UH-1 tipi askeri helikopterin Sancaktepe ilçesi Sarıgazi Mahallesi'nde düşmesi sonucu 5 asker hayatını kaybetmişti.

Saat 18:51'de düşen helikopter havalandığı Samandra'ya geri dönecekti. 34 dakika havada kalan helikopterin saat 18:17'de "ilim02" çağrı adı ile kalkış yaptığı öğrenildi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya olayla ilgili Twitter hesabından yaptığı ilk açıklamada "Çekmeköy ilçemizdeki bir site içerisine askeri helikopterimiz zorunlu iniş yaparken düştü" dedi.

Vali Yerlikaya daha sonra paylaştığı tweette de "Alınan ilk bilgilere göre; Çekmeköy ilçemiz Kirazlıdere Mahallesi Sultangazi Caddesi Parkverde Sitesine düşen askeri helikopterdeki 4 yaralı askerimiz Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmiştir" bilgisini verdi.

Vali Yerlikaya daha sonra olay yerinde yaptığı açıklamada ise hastaneye kaldırılan 4 askerin yaşamını yitirdiğini söyledi.

Olay yerinden gelen ilk görüntülere helikopter enkazından duman yükseldiği görülüyor:

Düşen helikopterle ilgili Milli Savunma Bakanlığı‏'ndan da açıklama yapıldı. Helikopterin düşme nedeninin henüz bilinmediği vurgulanan açıklama şöyle: "İstanbul / 4'üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait UH-1 tipi helikopterimiz, henüz bilinmeyen bir nedenle Çekmeköy’de kaza kırıma uğramıştır. Kazada 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Olayla ilgili inceleme başlatılmıştır."

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Çekmeköy'de düşen helikoptere ilişkin olarak soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında bir başsavcı vekili ve iki savcı görevlendirildi.

DAHA ÖNCEKİ KAZALAR:

Bugün düşen askeri helikopter, son 21 yılda İstanbul'da düşen 6’ncı helikopter oldu. İstanbul'da 26 Kasım 2018 tarihinde de 4. Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait olan UH-1 tipi askeri helikopterin Sancaktepe ilçesi Sarıgazi Mahallesi'nde düşmesi sonucu 5 asker hayatını kaybetmişti.

6 Eylül 2018 - Maltepe açıklarında düşen Bell 430 tipi helikopterde bulunan Otokar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halil Ünver yaşamını yitirdi. Pilot İsmet Özgür yaralandı.

10 Mart 2017 - Büyükçekmece'de Eczacıbaşı Holding'e ait Sikorsky S-76C-2 tipi helikopter TV kulesine çarparak düştü. Kazada helikopterin içinde bulunan 2'si pilot 7 kişi yaşamını yitirdi.

20 Mayıs 2011 - Beykoz’da içinde 3’ü emniyet mensubu 5 kişinin bulunduğu Allouette 2 tipi polis helikopteri, Boğaz’a düştü. Pilot Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Özerbir yaralı kurtuldu. 2’si polis 4 kişi yaşamını yitirdi.

3 Nisan 1998 - Taksim üzerinde keşif uçuşu yaptıktan sonra Atatürk Havalimanı'na dönen Puma tipi polis helikopteri, Haliç üzerinde irtifa kaybederek İstanbul Ticaret Odası'nın yanındaki fıskiyelere çarptıktan sonra kontrolü kaybederek üç katlı bir binanın çatısına düştü. Helikopterde bulunan 1 teknisyen ve 2 polis şehit olurken, 4 polis ve yoldan geçen bir kadın da yaralandı

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.