İSTANBUL'DA ARANACAK

İSTANBUL'DA ARANACAK
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 1 Temmuz'dan beri kayıp olan ve aranan 14 yaşındaki Yusuf Yılmaz'ın İstanbul'da olduğu ve ailesine izlettirilen kamera görüntülerinde Yusuf'un teşhis edildiği öğrenildi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 3 gün önce hayvanları otlatmaya götürdükten sonra kaybolan Yusuf Yılmaz'ın (14) İstanbul'un Beylikdüzü ilçesinde bir fırandan ekmek alırken görüldüğü iddia edilmişti. Sosyal medya hesabında Yusuf Yılmaz ile ilgili yapılan paylaşımın altına İstanbul'dan bir kişi mesaj yazdı. Bu kişi, Yusuf'u İstanbul'un Beylikdüzü ilçesinde gördüğünü, aç olduğunu söyleyen çocuğa fırından ekmek verildiğini yazdı. Jandarma ekipleri, söz konusu mesajı yazan kişi ile irtibata geçerek, soruşturmayı derinleştirdi ve durum savcılığa bildirildi. Bu gelişme üzerine jandarma İstanbul ile irtibata geçerek, Beylikdüzü'ndeki mobese ve güvenlik kamerası görüntülerini istedi.

 

İSTANBUL'DA ARANACAK

Silvan Kaymakamı Adem Çelik, gelen görüntülerin Yılmaz Ailesi bireyleri tarafından izlenmesi üzerine söz konusu kişinin 4 gündür aranan Yusuf Yılmaz olduğunun teşhis edildiğini söyledi. Kaymakam Çelik, ailenin görüntüleri teşhis etmesinden sonra Silvan'da 4 gündür süren arama çalışmalarınında sonlandığını ve artık Yusuf'un İstanbul'da aranacağını söyledi.

DİYARBAKIR VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada: “  Batman Beşiri doğumlu Yusuf YILMAZ isimli çocuğun Diyarbakır İli Silvan İlçesi Çatakköprü Köyü mülki sınırları içerisindeki kırsal alanda 01 Temmuz 2018 Pazar günü büyükbaş hayvanları otlatırken kaybolduğu hususunda ailesi tarafından yapılan müracaat üzerine, (4) gün süresince Jandarma Komando ve Jandarma İç Güvenlik birlikleri, Güvenlik Korucuları, AFAD ve UMKE görevlilerince  bölgede gerçekleştirilen arama ve tarama faaliyetleri neticesinde, anılan çocuğun Batman sulama kanalına düşmediği yönünde bilgiler elde edilmiş, konu ile ilgili olarak ulusal düzeydeki basın yayın organlarında yer alan haberlere istinaden İstanbul İli Beylikdüzü İlçesindeki ticari işletmede çalışan duyarlı bir vatandaş tarafından AFAD’ın sosyal paylaşım sitesinde  bahse konu çocuğun 03 Temmuz 2018 Salı günü Beylikdüzü-Beykent Minibüs durağında görüldüğü ve bir pastaneden yiyecek aldığı yönünde yazılı beyanda bulunulmuştur.

 İstanbul İli Beylikdüzü İlçesi mülki sınırları içerisindeki bahse konu ticari işletmenin   kamera kayıtlarının kayıp müracaatında bulunan anne Fatma YILMAZ’a izlettirilmesi neticesinde, Yusuf YILMAZ’ın 03 Temmuz 2018 Salı günü saat 11.30 itibariyle Beylikdüzü İlçesinde bulunduğu anne teşhisi ile sabit olarak tespit edilmiştir.

Kayıp çocuk Yusuf YILMAZ’ın Silvan İlçesi Çatakköprü Köyü ve mücavir alanında  aranması çalışmalarına son verilmiş olup, güvenlik güçlerince bulunmayı müteakip, ailesine teslim edilmesi hususunda ilgili makamlarla koordine kurulmuştur.  Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması yönündeki çalışmalara kararlılıkla devam edilmektedir“ denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.