Müslüm Üzülmez

Müslüm Üzülmez

İstanbul’da Coşkulu Bir Açılış

İstanbul’da Coşkulu Bir Açılış

Tigris Haber- Yoğun bir emek ve büyük bir fedakârlık sonrası kurulan İstanbul Erganililer Kültür ve Dayanışma Derneği’nin açılışı 4 Kasım 2018 tarihinde İstanbul Esenler Otogarı karşısında kiralanan kendi binasında yapıldı.Yönetim kurulu benimde içinde bulunduğum tüm Erganili yazar, şair ve sanatçıları açılışa davet ettiği için açılışta konuk olarak bulundum.

Açılışla ilgili izlenimlerimi kısaca siz değerli okuyucularımla paylaşmak istiyorum. Derneğin açılışına çok büyük bir ilgi ve katılım vardı. Yöneticilerin bana verdikleri bilgiye göre gün içerisinde bin kişiye yakın bir katılım olmuş. Açılışta heyecan, coşku, hasret, sevinç, hüzün iç içeydi. Ortam duygu yüklüydü. Derneğin hoş bir ortama ev sahipliği yaptığını rahatlıkla söyleyebilirim.

Açılışta konuşmaları Cenap Kılıçkap yönetti ve ayrıca sunuculuk yaptı; konuşmasında derneğin kuruluş sürecini ve amaçlarını anlattı. Sonra dernek başkanı Celal Kaçmaz hemşerilerini selamlayan konuşmasında kısaca derneğe üye olunmasını, fikri ve maddi olarak destek verilmesini istedi. Ardından hep birlikte kurdele kesilip açılış yapıldı. Sonrasında şahsım dahil yaklaşık 20 şahıssa “hizmet ve katkılarından dolayı” plaket verildi.

Katılımcıların çeşitliği açılışa ayrı bir renk kattı. CHP’den Gürsel Tekin, HDP’den bireysel katılımcılar, AKP Esenler ilçe teşkilatı yöneticileri ve Esenler Belediye yetkilileri, Sadet Partisi Esenler ilçe teşkilatı yöneticileri, değişik yerel sivil toplum kuruluşları, içlerinde bendenizin de bulunduğu tanıdıklarımdan Prof. Dr. Zülküf Güneli, Av Vecdi Subaşı, Fevzi Karadeniz gibi Erganili yazar ve şairler, Vedat Karaçöl, Murat Yaman, Mustafa Demir Ali Balsak, Turan Deniz ve Mehmet Can gibi Erganili yerel sanatçılar, başka illerden gelen Erganili misafirler açılışta bulundular. Erganili katılımcılar çok farklıydı; esnaf, işçi, işsiz, memur, emekli her yaştan katılımcı vardı. Çok sayıda bayanın katılmış olması ise açılışa zarafet tadında bir güzellik katmış oldu.

 

Açılış coşkuluydu. Davullar çalındı, oyunlar oynandı, yerel sanatçılar Kürtçe ve Türkçe türküler söyledi. Vecdi Subaşı içten yanık sesiyle hasret kokan şiir dinletisini sundu. Çiğ köfte, kuru pasta, memleket işi burma kadayıf yenildi. Bol bol tavşankanı demli çaylar içildi. Ben ayrıldığımda coşku devam ediyordu.

Kapıdan çıkarken Fenerbahçe eski başkanı Aziz Yıldırım’ın çelengi gözüme ilişti; çok sayıda mesaj okunduğu gibi çokta çelenk vardı.

Yöneticilerden aldığım bilgiye göre CHP’den Gürsel Tekin’i kendileri davet etmemiş, tanıdık bir hemşerimiz yönetimden habersiz davet etmiş. Hanefi Avcı da aynı şekilde yönetim tarafından davet edilmemiş, onu da başka bir hemşerimiz Diyarbakır’da çalıştığı için davet etmiş. Bu iki davet katılımcılar tarafından biraz hoş karşılanmadı. Özellikle Hanefi Avcı’nın Diyarbakır ve Mersin’de görev yaptığı zamanlar adının kimi işkencelere karışmış olması, bu konuda basında yazıların çıkması ve kamuoyu tarafından bu durumun bilinmesi nedeniyle tepkilere neden oldu. Yönetim bana bunun kendilerinin bir eksikliği olduğunu ifade etti.

 

Derneğinin amaçlarına da kısaca değinmek istiyorum:

-Tüm Erganililere ulaşma, onlar arasında dayanışma sağlamak,

-Öğrencilere özellikle kız öğrencilere burs vermek,

-Ergani ürünlerinin organik olarak pazarlandığı bir yapı oluşturmak,

-Dernek binasında taziye, mevlit okutma, sünnet düğünü gibi daha birçok şeyi hedeflenmekte.

 

Yöneticiler Ergani’nin demokrat kimliğini öne çıkarmak istiyoruz diyorlar ve bize yazılarınızla, üye olarak, maddi yardımda bulunarak destek olun; önümüzde zorunlu genel kurul var, gönüllü görev alın diye çağrıda bulunuyorlar. Erganililerin İstanbul’da artık bir adresinin var olduğunu söylüyorlar.

Sanırım onlara destek olmak her Erganilinin görevi. Öyleyse haydi dayanışmaya, haydi görev almaya.

DERNEĞİN ADRES VE İRTİBAT TELEFONLARI:

İstanbul Erganililer Kültür ve Dayanışma Derneği

Davutpaşa Mah. İstanbul Cad. No: 112, Kat: 3 Esenler-İstanbul

İrt. Tel: 0535 5896057-0507 6950006-0532 2675074

 

Müslüm Üzülmez

[email protected]

Önceki ve Sonraki Yazılar
Müslüm Üzülmez Arşivi
SON YAZILAR