İşte MHK’nin Skandalı

İşte MHK’nin  Skandalı
Final maçında Diyarbekirspor’u yakan kararlara imza atan Çanakkale bölgesi hakemi Ali Şansalan’la ilgili skandal olaylar ortaya çıktı.

Yetersiz olduğu halde MHK tarafından B klasmanından direkt Süper Lig’e çıkarılması tartışmalara yol açan Şansalan’ın yine hakemliğe yakışmayan bir olaydan dolayı ceza alması gerekirken MHK tarafından korunduğu ortaya çıktı.

MHK Tarafından Torpille Süper Lig’e Çıkarıldı

Fatih Ergen’i haksız yere oyundan atarak Diyarbekirspor’u 10 kişi bırakan,Ercüment’in kafasına tekme atan Ankara Demirspor’lu Sebahattin Usta’ya da kırmızı kart vermeyerek Diyarbekirspor’un şampiyonluğu kaybetmesinde önemli rol oynayan Çanakkale bölgesi hakemi Ali Şansalan’la ilgili skandal olaylar ortaya çıktı.

Yetersiz olduğu halde MHK tarafından B klasmanından direkt Süper Lig’e çıkarılması tartışmalara yol açan Şansalan’ın yine hakemliğe yakışmayan bir olaydan dolayı ceza alması gerekirken MHK tarafından korunduğu ortaya çıktı.

Temmuz ayında ulusal basında yer alan haber şöyle ;

Süper Lig klasmanına yeni yükselen Ali Şansalan'ın görüntüleri hakem camiasında ortalığı karıştırdı.

Çanakkale bölgesi hakemi olan Ali Şansalan'ın bir gece kulübünde kıyafet balosuna 'Hakem forması' ile katılması gündeme bomba gibi düştü. Ali Şansalan'ın hakem formasıyla katıldığı kıyafet balosunun görüntüleri ortaya çıktı.

"Şerefli Hakem Formasına Hakaret"

Bu durum Fanatik yazarı eski hakem Deniz Çoban'ın oldukça ilgisini çekti. Çoban, genç hakemin yaptığının "Şerefli hakem formasına hakaret" olduğunu belirtti.

Ali Şansalan'ın yaptığı hareketin cezası ise hakemlik lisansının iptali... Merkez Hakem Kurulu Talimatları'nda bu durumla ilgili bir madde yer alıyor.

“Lisansının İptal Edilmesi Gerekir”

Merkez Hakem Kurulu Talimatları'nın 38. maddesinde yer alan 'Disiplin Hükümleri'nin a bendinde bu konuyla ilgili verilebilecek ceza şöyle ifade edilmiş:

"Geçerli mazereti olmadan ısrarlı olarak görev kabul etmeyen, müsabaha sonucu etkilemeye yönelik girişimlerde bulunan, sosyal yaşamı ve davranışları ile futbol camiasını küçük düşürecek tutum sergileyen görsel, işitsel, yazılı (internet dahil) ve sosyal medyada futbol ve hakem yorumculuğu yapan sosyal paylaşım sitelerinde milli, ahlaki ve sportif kultüre aykırı yazı, yorum ve paylaşımlarda bulunan kurul üyeleri hakem, gözlemci, mentör ve eğitimcilerin lisansları Disiplin Kurulları tarafından iptal edilebilir, hak mahrumiyeti cezası verilebilir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.