İşte Türkiye'nin en kalabalık mahalleleri

İşte Türkiye'nin en kalabalık mahalleleri
Diyarbakır Bağlar'da bulunan Bağcılar Mahallesi, Türkiye'de nüfusu en kalabalık olan mahalle oldu. Bağcıları, İstanbul’un Atakent ve Zafer Mahalleleri takip etti.

 

 

  Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdürlüğünden alınan verilere göre,  Türkiye’nin nüfusu en kalabalık Mahallesi Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Bağcılar Mahallesi oldu. Bağcılar Mahallesi’nde Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) 2016 verilerine göre 44 bin 742’si erkek, 44 bin 478’i kadın olmak üzere toplam 89 bin 220 kişi yaşıyor. Bağcılar Mahallesi’ni 88 bin 956 ile İstanbul’un Küçükçekmece ilçesine bağlı Atakent Mahallesi ve nüfusu 85 bin 612 olan Bahçelievler ilçesine bağlı Zafer Mahalleleri takip etti.

  Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Bağcılar Mahallesi, 89 bin 220’lik nüfusu ile Türkiye’nin 10 ilinin merkez nüfusundan daha kalabalık bir nüfusa sahip. Bağcılar Mahallesi'nin nüfus kalabalığı bakımından geride bıraktığı iller şöyle, Artvin, Tunceli, Ardahan, Gümüşhane, Sinop, Bitlis, Bayburt, Hakkari, Bilecik, Şırnak.

  Nüfusu en kalabalık 10 mahalle

  ADNKS’de, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Bağcılar Mahallesi 89 bin 220 kişi nüfusuyla ilk sırada, İstanbul’un Küçükçekmece ilçesine bağlı Atakent Mahallesi 88 bin 956 kişi nüfusu ile ikinci sırada, Bahçelievler ilçesine bağlı Zafer Mahallesi 85 bin 612 kişi nüfusu ile üçüncü sırada, Beylikdüzü ilçesine bağlı Adnan Kahveci Mahallesi 80 bin 681 kişi nüfusu ile dördüncü sırada, Maltepe ilçesine bağlı Zümrütevler Mahallesi 77 bin 313 kişi nüfusu ile beşinci sırada, Küçükçekmece ilçesine bağlı halkalı merkez Mahallesini 76 bin 786 kişi nüfusu ile altıncı sırada, Ataşehir ilçesine bağlı içerenköy Mahallesi 76 bin 662 kişi nüfusu ile yedinci sırada, Ankara’nın Altındağ ilçesine bağlı Karapürçek Mahallesi 73 bin 297 kişi nüfusu ile sekizinci sırada, İstanbul’un Küçükçekmece ilçesine bağlı İnönü Mahallesi 73 bin 91 kişi nüfusu ile dokuzuncu sırada ve Sultangazi ilçesine bağlı 50. Yıl Mahallesi 72 bin 980 kişi nüfusu ile onuncu sırada yer aldı.(İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.