İsteyince olmuyor!

İsteyince olmuyor!
Diyarbakır’ın en önemli sorunlarının başında yer alan ulaşım sorunu gün geçtikçe büyüyor. Yerel yönetimlerin mercek altına alıp çözüm üretmediği ulaşım sorunu kent içindeki trafiği ve ulaşımı çıkmaza sürüklerken, otobüs durakları özel araçların işgali alt

Tabelada otobüs durağı yazıyor ama durakta otobüsten başka her türlü araç var. Özel araçların işgali altındaki otobüs duraklarına Diyarbakır’ın hemen her yerinde rastlamak mümkün. Vatandaşlar, bu keşmekeşliğe çare bulmayan belediyelere tepki göstererek ”Bu tablo metropol kente yakışmıyor. Buna son verilmesi şart” diyor.

Duraklar işgal altında

Durak değil de otoparkı andıran görüntüler, hem otobüs şoförlerini hem de vatandaşları isyan ettiriyor. Çoğu kez araçlar park ettiği için duraklarda duramayan otobüs şoförleri, yolcuların hakaretlerine de maruz kalıyor. Otobüs duraklarına araç park etmek yasak olmasına rağmen sürücülerin kurallara uymaması ve yetkililerin de sessiz kalması istenmeyen kavgaların yaşanmasına neden oluyor.

Vatandaşlar çözüm üretilmesini istiyor

Yaşanan bu görüntülerin metropol seviyesindeki Diyarbakır’a yakışmadığını belirten vatandaşlar, belediyeler ve ilgili kurumlardan çözüm üretmelerini istiyor. Vatandaşlar ”Bu tablo Diyarbakır’a yakışmıyor. Bu keşmekeşliğe son verilsin artık. Tabelada otobüs durağı yazıyor ama otobüslerden başka her türlü araç var. Bu tablo kentin her yerinde böyledir. Belediye otobüslerinden hizmet alan binlerce vatandaşın mağdur edilmesi ve bu noktada yetkiler tarafından herhangi bir denetim yapılmaması düşündürücüdür. Duraklar otoparka döndü ama yetkilerin kılı kıpırdamıyor. Diyarbakır bu kadar sahipsiz mi?” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Dilek Akin 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.