‘İSTEYİNCE OLUYOR, SUR’A GELİNCE YOK’

‘İSTEYİNCE OLUYOR, SUR’A GELİNCE YOK’
Diyarbakır’daki tarihi Sur İlçesi’ndeki bazı sokaklar çöplükten ve kokudan geçilmiyor.
Mehmet EROL/ÖZEL HABER

Mahalle sakinleri, aylardır temizlik konusunda hizmet alamadıklarından dolayı şikayetçi olurken, Belediye yetkilileri ise, personel sıkıntısından dolayı bazı mahallerde temizlik yapamadıklarını doğruladı.

OHAL, Kayyum ve KHK’lar sonrası birçok belediyede olduğu gibi Sur Belediyesinden de onlarca kişi işten çıkartıldı. Yaşanan personel eksikliğinden kaynaklı Diyarbakır’ın tarihi Sur İlçesi’nde sokakların temizlenmemesi ve çöplerin yeterli düzeyde toplanmaması sonucu sokaklar çöpten ve kokudan geçilmiyor. Tarihi yapıların olduğu mahallelerde çöpler 2 aydan fazladır düzenli olarak toplanmıyor ve mahalle temizliği yapılmıyor.  Başta İskender Paşa, Melikahmet Mahallesi ve Dabanoğlu Mahallesindeki sokaklarında dikkat çeken çöplerin düzenli toplanmaması mahallelilerin tepkisini çekiyor.

 

Bina bodrumu çöplüğe dönüştü

Dabanoğlu Mahallesi Yiğit Ahmet Sokaktaki bir binanın bodrumunda biriken çöplerin yaklaşık 2 yıldır toplanmadığı öğrenildi. İsmini vermek istemeyen bir Mahalle saki, “Sokağa çıkma yasaklarından sonra bu binanın bodrumu çöplüğe dönüşmüş durumda. Biriken çöpler çok kötü koku yapıyor. Defalarca yetkilileri aradık ama gelen olmadı. Umarım görevliler bir an önce gelir ve buradaki çöpleri temizlerler. Çünkü kokudan geçilmiyor” diye konuştu.

BELEDİYE'DE PERSONEL YOK

Konuyla ilgili görüştüğümüz Sur belediyesi yetkilileri, personel eksikliğinden dolayı bazı mahallelerde sadece çöpleri topladıklarını, temizlik yapamadıklarını belirttiler. Yetkililer, sorunun önümüzdeki günlerde çözüleceğini dile getirdiler.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.