İstismara maruz kalan çocukların ifadesini polis almış

İstismara maruz kalan çocukların ifadesini polis almış
Diyarbakır’da bir ilkokulda görevli Ahmet D. isimli öğretmenin yaşları 5-6 arasında değişen 22 çocuğa cinsel istismarda bulunması olayında bir skandal daha yaşandı.

 

 Psikolog eşliğinde Çocuk İzleme Merkezi'nde ifadesi alınması gereken çocukların ifadeleri Çocuk Şube'de polisler tarafından alındı. Çocuklar burada anlatamadıklarını evde ailelerine anlattı.

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesine ilçesine bağlı Huzurevleri Mahallesi'nde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bir ilkokulda birinci sınıf öğrencilerinin öğretmenlerinin cinsel istismarına maruz kalması olayının detaylarına ulaşıldı. Ahmet D. isimli öğretmenin yaşları 5-6 arasında değişen 22 kız çocuğuna istismarda bulunmasının ortaya çıkmasının ardından başlatılan soruşturmada istismarcı öğretmen 11 Mayıs'ta tutuklandı. Öğretmenin özellikle 4 öğrenciye yoğun bir şekilde yöneldiği anlaşıldı. Velilerin şikayeti üzerine öğretmen gözaltına alındı ve savcılık tarafında sorgulandı. Soruşturma tutanaklarında olayın detayları yer aldı. Ancak çocukların ifadelerinin polisler tarafından alınması dikkat çekti.

İstismarda bulunurken yakalandı

Olayın tanıklarından H.Ş. gördüklerini şöyle anlattı: "Okul çıkışında eşimle çocuğumuzu almaya gittik. Çocukların beden eğitimi dersinde olduğunu gördük. Çocuğuma 'Öğretmenin nerde?' diye sordum. O da sınıfta olduğunu söyledi. Eşimle birlikte 1/K sınıfına doğru gittik. Sınıfın kapsını çalarak içeri girdik. Öğretmen Ahmet D.'nin bir kız çocuğunu kucağına aldığını gördük. Bizi görünce kız çocuğunu yere bıraktı. Kız çocuğu çok tedirgin ve korkmuştu. Öğretmene 'Ne yapıyorsun?' dediğimizde de 'Çocuğa ders gösteriyorum' şeklinde cevap verdiğini, kapıyı kapatıp dışarı çıktığımızda, eşime 'Ben bu öğretmenden şüphelendim ve bu sefer camdan bakacağım' dedim. O esnada öğretmen pantolonunu ve fermuarını düzeltiyordu."

Öğretmen adeta itiraf etti

İstismarcı öğretmen Ahmet D. ise ifadesinde adeta yaşananları doğrulayarak, "Kız öğrencilerimi kucağıma aldım. Onları öptüm. Canım kaynadığı için de kız öğrencilerimi dişledim. Boyunlarından da öptüm" ifadelerini kullandı.

Çocuk ifadeleri doğruladı

Çocuklar da ifadelerinde öğretmenin birçok kez sınıfta tek başına kaldıkları sırada kendilerine istismarda bulunduğunu anlattı. Tutanaklara, yaşları daha çok küçük olan çocukların yaşadıklarına anlam dahi veremedikleri yansıdı. Ancak çocuklar ifadelerinde öğretmenlerinin hareketlerinden rahatsız olduklarını ve utandıkları için kimseye anlatmadıklarını dile getirdi.

İfadeyi polisler aldı

Ancak çocukların ifadesi Çocuk İzleme Merkezi'nde, psikolog eşliğinde alınmak yerine Çocuk Şube Müdürlüğü'nde polisler tarafından alındı. Bu nedenle çocuklar kendilerini rahat bir şekilde ifade edemedi. Çocuklardan birinin tutanağa yansıyan ifadesi ve bu ifadeye parantez içinde düşülen not şöyle: "İlkokulu'nda okurum. 1. sınıf öğrencisiyim. Hatırlamadığım bir zamanda sınıf öğretmenin Ahmet, sınıfta beni kucağına aldı ve karnıma dokundu, bu kötü bir dokunmaydı, yanağıma da dokundu ve ben rahatsız oldum. (Çocuğun yaşadığı olayın etkisiyle olayı anlatma zorlandığı, utandığı gözlemlenmiş ve litaratüre uygun olarak bu arz durumlarda mağdurun fail ile tekrar karşılaşma durumunda failin tepkisinden korktuğu için yaşadığı olayı detayları ile anlatamadığı gözlemlenmiştir.)"

Avukat: İfade ÇİM'de alınmalıydı

Bu duruma dikkat çeken ailelerin avukatı Selvi Tunç, çocukların ifadesinin yeniden Çocuk İzleme Merkezi'nde (ÇİM) alınması için savcılığa başvurduklarını söyledi. Tunç, "Çocukların ifadesinin ÇİM'de alınması gerekir. Fakat çocukların ifadesi erkek polisler tarafından alındığı için çocuklar rahatça konuşamamış. Emniyette anlatamadıklarını evde ailelerine anlatmışlar" dedi. Tunç, yaşanan olayın çok vahim boyutlarının olduğunu, hem çocuklar hem de ailelerin çekindiği için konuşmadığını vurguladı. Tunç, olayın tüm boyutları ile ortaya çıkması için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

Okul müdürü ise ifadesinde Ahmet D.'nin arkadaşı olduğunu söyleyen birinin okula gelip, "Eğer Ahmet Bey kendine bir şey yapar ve zarar görürse sizden hesap sorarız" diye tehdit ettiğini dile getirdi.

İstismar mağduru 4 çocuğun ailesi Ahmet D. hakkında şikayetçi oldu. Soruşturmanın tamamlanmasının ardından öğretmenin yargılanması bekleniyor.(diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.