‘İsveç’le Finlandiya’nın NATO’ya katılması lazım’

‘İsveç’le Finlandiya’nın NATO’ya katılması lazım’
Türkiye’ye gelen NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Dışişleri Başkanı Çavuşoğlu’yla görüşmesinden sonraki konuşmasında, “Artık İsveç’le Finlandiya’nın tam üye olarak NATO’ya katılması lazım” dedi.

TİGRİS HABER - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilciliği’ndeki ikili görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye, Finlandiya ve İsveç tarafından NATO Madrid Zirvesi’nde, 28 Haziran’da Üçlü Muhtıra’nın imzalandığını hatırlatarak, Finlandiya’yla İsveç’in NATO’ya tam üyelik için ‘atması gereken adımların olduğunu’ savunarak, "Esas olan olan, muhtırada yer alan unsurların uygulanması. Terörle mücadelede somut adımlar görmek istiyoruz. Henüz memorandumda olan tüm unsurların bu iki ülke tarafından tamamen uygulandığını söylemek mümkün değil" dedi.

‘Somut adımları memnuniyetle karşılıyorum’

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ise her üç ülke arasındaki anlaşmayı hatırlatarak, “Türkiye’nin önemli beklentileri var. Güvenlik endişelerinizi paylaşıyorum. İsveç ve Finlandiya uzun vadeli ortaklıklarını taahhüt ediyorlar. Her iki ülkenin de somut adımlarını memnuniyetle karşılıyorum. Kalıcı bir mekanizma oluşturulmuş oldu. İsveç terör örgütlerine katılımı engellemek için yeni adımlar atıyor. Finlandiya ve İsveç, Türkiye’nin endişelerini yerine getirmeye çalışıyorlar. Türkiye ile birlikte çalışmaya hazırlar. Artık İsveç ve Finlandiya’nın tam üye olarak NATO’ya katılması lazım. Bu zor zamanlarda bunu tamamlamamız gerekiyor” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.