İtfaiyenin anız ve orman yangınlarına müdahalesi sürüyor

İtfaiyenin anız ve orman yangınlarına müdahalesi sürüyor
Son 15 gün içerisinde 200’ün üzerinde anız yangınına müdahale eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, mesaisinin büyük bir kısmını anız ve orman yangınlarına müdahaleyle geçiriyor.

 

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, bir yandan tarla sahipleri tarafından çıkarılan anız yangınlarına, diğer yandan güvenlik bölgesi ilan edilen bölgede çıkan orman yangınlarına müdahale ediyor.

Mesailerinin büyük bir kısmını anız ve orman yangınlarına ayırdıklarını bildiren Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hakkı Bilici, son on beş gün içinde 200’ü aşkın anız ve orman yangınına müdahale ettiklerini açıkladı.

‘Anız yakma geleceğini karartma!’

Bilici, anız yangınlarının bilerek çıkarıldığını, toprağın verimini düşürdüğünü, trafik kazalarına, canlıların ölümüne, ormanlık alanların yanmasına ve hava kirliliğine neden olduğunu anlattı.

Kasıtlı çıkarılan anız yangınlarının dışında, sigara izmaritlerine, tarlalara atılan cam parçalarına, tarlalarda yapılan temizlik çalışmalarına dikkat edilmesi durumunda anız yangınlarına engel olunabileceğini söyleyen Bilici, anız yangınlarına karşı sıkı tedbirler alındığını kaydetti. Bilici, ayrıca 10 bin adet ‘Anız Yakma Geleceğini Karartma!’ başlıklı el broşürleri bastırıldığını, muhtarlar aracılığıyla dağıtılacak broşürlerle yurttaşların anız yakmanın zararları konusunda bilgilendirileceğini vurguladı.

Orman yangınları da arttı

Orman yangınlarına da müdahale edildiğini söyleyen Bilici, Lice, Hazro, Kulp ve Kocaköy kırsal bölgelerinde 24 Haziran günü akşam saatlerinde çıkan ve yer yer mahallelere de sıçrayan orman yangınına Orman Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerle müdahale edildiğini ifade etti. Bilici, müdahale çalışmalarına güvenlik gerekçesiyle geç izin verilmesi nedeniyle yangının geniş bir alana yayıldığını, ancak itfaiye ekipleri ve bölgedeki yurttaşların müdahalesiyle yangının kontrol altına alındığını söyledi.

Bilici, “Cuma akşamı çıkan yangına biz Hani, Kocaköy, Lice ve Diyarbakır merkezden 6 ekiple müdahalede bulunduk. Özellikle Lice’nin Yolçatı Mahallesi’nde çıkan yangına ekiplerimizin zamanında müdahalesi ve araçlarımızın ulaşabildiği noktalara kadar biz yangına müdahale edip kontrol altına almaya çalıştık.” dedi.

Bilici, Hazro’nun Çitlibahçe, Kırıkkaşık ve Kavaklıboğaz Mahallesi’nde dün itibariyle başlayan orman yangınlarına itfaiye araçlarının yönlendirildiğini; fakat bölgede operasyonların devam etmesi nedeniyle müdahalede bulunulamadığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.