‘İTHAL’ ADAY DAYATMAYIN!

‘İTHAL’ ADAY DAYATMAYIN!
Yerel seçimlere kısa bir süre kala partiler çalışmalarına hız verdi. Seçimlerin HDP ve AK Parti arasında geçeceği Diyarbakır'da ise halk 'ithal' aday istemiyor.

Partiler yerel seçimlere kilitleniyor

Diyarbakır’da siyasi partiler, Mart ayında yapılacak yerel seçimler için şimdiden fazlasıyla mekik dokumaya, nabız yoklamaya ve taban üzerinden saha çalışmaları yapmaya başladı. Son yıllarda olduğu gibi  bu seçimlerin de favorisi olarak gösterilen HDP ve AK Parti’de farklı aday profilleri konuşulurken, bunlara uygun isimler üzerinde tartışma yapılıyor.

partiler.jpg

Yerel seçimlerde sürpriz ittifaklar olabilir

Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlere 3 aydan az bir zaman kalırken, Türkiye genelinde olduğu gibi bölge de seçim havasına girmeye çalışıyor. Seçimlerde başarılı olmayı hedefleyen partilerde şu an için nabız yoklaması ve buna yönelik değişik saha çalışmaları devreye sokularak beyin jimnastiği ve mekik dokuma yapılıyor. Son yıllarda olduğu gibi bu seçimlerin de favorisi olarak gösterilen HDP ve AK Parti’de farklı aday profilleri konuşulurken, bunlara uygun isimler üzerinde tartışma yapılıyor. İki partide hem adaylarla ilgili ön çalışma yapılıyor, hem de değişik ittifak temasları üzerinden duruluyor. Yerel seçimler için bölgede adaylar üzerinden farklı ittifaklar olabileceği belirtiliyor.

Hem tabanla hem halkla temas

HDP ve AK Parti’nin kurmaylarının bir süreden beri kentte çeşitli sivil toplum kuruluşları ve saha ziyaretleri yapılarak hem tavanlarının hem de halkın nabzını değerlendirmeye çalıştığı ifade ediliyor. Genel merkez ve parti yönetiminin görevlendirdiği komisyonlarda yer alan yöneticiler, birebir ve toplu görüşmeler yaparak raporlar hazırlıyor. Parti genel merkezleri, bir yandan sivil toplum örgütleri ve halk nezdinde nabız yoklaması yaparken, diğer yandan ise kendi il ve ilçe teşkilatlarına yönelik çalışmalar yapıyor.

HDP, farklı aday profili peşinde

HDP’de geçen yerel seçimlere oranla bu seçimde siyasi ve ideolojik kimlikten ziyade kent kimliği, kente ve kentin sorunlarına hakim olma kimliğinin ön plana çıkarılarak adaylar belirleneceği yönünde kulislere yansıyan bilgiler var. Kamuoyunda, özellikle Diyarbakır’da rahatsızlık yaratan,”Diyarbakır’ı Diyarbakırlıların yönetmesi gerekirken, başka kentlerden adaylar getirilerek yönetiliyor. Belediyecilik çok farklı alandır, siyaset ile arasında mesafe olmalıdır. Belediye başkanları toplumun tüm kesimlerine hitap edebilmelidir” eleştirilerinin dikkate alınarak farklı bir yöntemin izlenmesi bekleniyor.

AK Parti’de İl Ve İlçe Başkanları Ankara’ya

Genel merkezden gelen heyetlerin uzun süredir değişik çalışmalar yaparak hem STK’larla hem toplumun değişik kesimleriyle bir araya gelerek ön çalışma ve nabız yoklaması yaptığı AK Parti’de bölgedeki il başkanları ve ilçe başkanları yerel seçimlerde izlenecek yöntemler ve bölgedeki son durumu ele almak üzere Ankara’ya, genel merkeze çağrıldı. İlçe başkanlarına yönelik bu çalışma Ankara’da devam ederken, il ve ilçe teşkilatlarının 24 Haziran’da yapılan genel seçimler baz alınarak çeşitli uyarılara tabi tutulacağı da kaydediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.