ittifakın amacı Türkiye'deki siyasal ihtiyaçları karşılamak

ittifakın amacı Türkiye'deki siyasal ihtiyaçları karşılamak
Diyarbakır iş adamlarının, esnafların ve sivil toplum kuruluşlarının yaşadığı ekonomik sorunları araştırmak üzere kente gelen CHP’nin İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılıç ve Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, CHP Diyarbakır il binasında bir açıklama yaptı.

Harun Aytulun

Tigris Haber-CHP’li vekillerin açıklamasına yerel seçim ittifakları damgasını vururken, ittifakların kapsamının İYİ Parti CHP arasında belediye kazanmayla sınırlı bir çaba olmadığının altı çizildi.  Açıklamada “Türkiye'deki siyasal ihtiyaçları karşılamaya yönelik bir önderlik sorumluluğu” perspektifi ile hareket edildiği belirtildi.

 CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılıç, Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu ile birlikte seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır'a geldi. CHP İl Başkanlığı'nı ziyaret eden vekiller burada bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya İl Başkanı Mehmet Sayın ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıç, Diyarbakır’a geliş nedenlerini,  Cumhuriyet Halk Partisinin ekonomi masasının oluşturulması ve ekonomik krizin etkilerinin Diyarbakır’a yansımalarının yerinde tespit edilmesi olarak sırladı.

‘Diyarbakırlıların gönlünde CHP var’

 Diyarbakır iş adamlarının, esnafların ve sivil toplum kuruluşlarının yaşanan ekonomik krize dair çözüm önerileri almak istediklerini dile getiren Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü. “CHP'nin Diyarbakır'da milletvekili çıkaramadığı için burukluk hissettik.  Ama inanıyoruz ki, Diyarbakırlıların gönlünde CHP var. Türkiye'nin kurucu partisi CHP, Diyarbakırlıların gönlünden hiç eksik olmadı. Bize düşen bundan sonraki görev, eksikliklerimizi tamamlamaktır. Sorumluluğumuzun yüksek olduğunu biliyoruz. Bu sorumluluğu Diyarbakırlılarla birlikte gönül birliği içerisinde gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Çabamız ve çalışmamız bu yönde olacak."

İttifakın amacı…

Partisinin yerel seçimlere geniş bir ittifak politikasıyla gitmeye çalıştığını belirten, Kılıç, İYİ Parti ile gerçekleştirilen ittifakın sadece bazı illerde belediye başkanlıklarını almaya yönelik olmadığını, İttifakın Türkiye'deki siyasal ihtiyaçları karşılamaya yönelik bir önderlik sorumluluğu olduğunu söyledi. Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü:   "İYİ Parti ile gerçekleştirilen ittifakta görülüyor ki; bazı illerde belediye başkanlıklarını almaya yönelik değil, beraberinde Türkiye'deki siyasal ihtiyaçları karşılamaya yönelik bir önderlik sorumluluğu… Yerel seçimlerde hukuki bir ittifak olamadığı için bazı illerde İYİ Parti'nin adaylarını CHP'nin desteklemesi, birçok ilde de İYİ Parti'nin CHP'li adayları desteklemesi şeklindedir. Ama esasen üzerinde durduğumuz şey taban ittifakı. Bu ittifakın çok geniş bir biçimde gerçekleşeceğini ve Mart yerel seçimlerinde CHP'nin özellikle nüfusun yoğun olduğu büyükşehirlerde çok büyük bir başarı kazanacağını biliyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.