İYİ Parti kararını açıkladı: 81 ilde adaylık

İYİ Parti kararını açıkladı: 81 ilde adaylık
Kötü bir Genel Seçim deneyimi yaşayan partiler, Yerel Seçimlere bu başarısızlığı bağladıkları ittifak siyasetinden uzaklaşarak girmeye çalışırken, İYİ Parti başı çekmeye devam ediyor.

TİGRİS HABER - Yeşiller ve Sol Parti'nin de Büyük Konferansında "Üçüncü Yol" sinyali verdiği yeni Yerel Seçimler sürecinde İYİ Parti 81 ilde adayları ile seçime girmekte kararlı.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Genel İdare Kurulu'nun (GİK) ardından bir basın basın toplantısı düzenleyerek yerel seçimlerde İYİ Parti'nin 81 ilde kendi adaylarını göstereceğini duyurdu. Yine de Zorlu'nun, İmamoğlu ve Yavaş'ın karşısına aday çıkarıp çıkarmayacakları sorusuna yanıt vermediği gözden kaçmadı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in İstanbul ve Ankara için "öyle adaylar koyacağız ki" diyerek "belki de biz kazanacağız" mesajları verdiği süreçte partinin sözcüsü Kürşad Zorlu'nun aynı şeyleri söyleyemediği ortaya çıktı.

Zorlu, partisinin genel merkezinde yaklaşık 3 saat süren Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısının ardından konuştu. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Zorlu, soruları yanıtladı.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ DESTEKLENMEYECEK Mİ?

İYİ Parti sözcüsü Zorlu, İmamoğlu ve Yavaş'ın karşısına aday çıkarıp çıkarmayacaklarına ilişkin soruya "GİK toplantısı sonucu hazırlanan metin çok açık. Bahsettiğiniz tüm kişi ve tartışmalardan azade bir biçimde metni olduğu gibi okuduğunuzda her şey çok net. İnşallah İYİ Parti yerel seçimlerin parlayan yıldızı olacak." yanıtını verdi.

Zorlu, "Birkaç arkadaşımızın farklı görüşleri oldu. Yüksek ölçüde oy çokluğu diyebiliriz." derken, İmamoğlu ve Yavaş'a karşı aday konulacağının da sinyalini vermiş oldu.

CHP İLE İTTİFAK OLMAYACAK MI?

Gazetecilerin "Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) için yerel seçimlere ilişkin bütün kapılar kapandı mı?" sorusu üzerine de Zorlu, "Biz Türkiye'nin bu ittifaklar mekanizmasıyla, Türk milletinin bir kıskaç siyasetine alınmasına karşıyız ve biz bu yolculuğu Türk milletinin hep birlikte onların sesiyle ve desteğiyle yapacağımızı düşünüyoruz. Odaklandığımız şey kendi adaylarımızı ülke genelinde belirleyerek milletimizin karşısına çıkabilmektir. Milletimiz İYİ Partiye destek vererek bu desteğini sürdürüp artırdığı ölçüde de göreceksiniz Türkiye'de bu kıskaç siyaseti son bulacak." dedi.

AKŞENER YETKİLENDİRİLDİ Mİ?

Gazetecilerin "GİK toplantısı sonucunda olası ittifaklar için Genel Başkan Meral Akşener'e görüşme ve inisiyatif kullanma yetkisi verildi mi?" sorusuna Zorlu, "Başkanlık Divanımıza bu yetki verildi. Hatta birkaç il belediye başkan adayımızın tespit edilmesi söz konusu. Bunlarla ilgili Sayın Genel Başkan'ımızın belki ilerleyen günlerde açıklaması olabilir. Ama somut olarak GİK, Başkanlık Divanımızı yetkilendirdi. Divan da önümüzdeki hafta veya günlerde bu gündemle toplanabilir." yanıtını verdi.

Zorlu, "Sayın Genel Başkan'ımız GİK'in görüşünü almadan asla hareket etmiyor. Ve bu, gerçekten de partimizi güçlü kılan bir unsur." dedi.

Zorlu, GİK toplantısında sadece dört kişinin bu politikaya karşı olduğunu da sözlerine ekledi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.