İz Bırakan Kürtler Sergisi

İz Bırakan Kürtler Sergisi
Batmanda, tarihte ve yakın zamanda iz bırakan Kürt şahsiyetlerin resim sergisi açıldı.

Tarihte iz bırakan Kürtler bu sergide

Batman Belediyesi ve Güney Kürdistanlı gazeteciler İsa Benistani ve Cegerğun Hurşit'in ortaklaşa düzenlediği resim sergisinin açılışı BDP Batman Adayları ve Belediye Eşbaşkanı Gülistan Akel tarafından yapıldı.

Yılmaz Güney Sineması yanındaki alanında açılan sergiye, BDP Batman Milletvekili Adayları Ali Atalan, Saadet Becerikli, Ayşe Acar ve Hasan Yağız ile Belediye Eşbaşkanı Gülistan Akel, Belediye Eşbaşkan Yardımcıları Nasır Taş ve Semra Güneş HDP ve DBP il ve ilçe Eşbaşkanlarının yanı sıra Batmanlı sanatseverler katıldı.Yılmaz Güney Sinemasında 8-10 Mayıs tarihleri arasında 3 gün boyunca Batmanlı sanatseverlerin beğenisine açık olacak olan serginin ana teması tarihte iz bırakan ünlü Kürt şahsiyetlerinin portrelerinden oluşuyor.

Açılışta konuşan Eşbaşkan Gülistan Akel, "Bizim için anlamlı bir sergi. Çünkü Kürdistan ve Kürt tarihini, Kürt siyasetçilerini, Kürt devrimcilerini, şairlerini, yazarlarını bir araya getiren bir sergi. Biz kendilerine teşekkür ediyoruz. Çok anlamlı ve önemli bir çalışmaydı. Kendilerinden talebimiz de bunu kitaplaştırmaları. Çünkü bizim için Kürt halkı açısından suni sınırlar değil, ortak kültürümüz ve ortak mücadelemiz önemli" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.