İzmir şehitlerine veda

İzmir şehitlerine veda
İzmir şehitlerine veda

İzmir'deki saldırıda şehit olan polis memuru Fethi Sekin ve adliye çalışanı Musa Can için İzmir Adliyesi'nde tören düzenlendi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, saldırıyla ilgili şu ana kadar 18 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Saldırının talimatını PKK'nin verdiğini de vurguladı.

İzmir saldırısında şehit olan polis memuru Fethi Sekin ile adliye çalışanı Musa Can için İzmir Adliyesi'nde tören düzenlendi. İzmir Adliyesi'nin protokol girişinde düzenlenen törene, şehitlerin ailesi ve yakınları, Adalet Bakanı Müsteşarı Kenan İpek, HSYK Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, AK Parti, CHP ve MHP İzmir milletvekilleri, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, yargı mensupları, adliye çalışanları, avukatlar ve çok sayıda kişi katıldı.

 

Türk bayrağına sarılı naaşlar, alkışlar eşliğinde tören alanına getirildi. Musa Can'ın eşi Mecburiye, kızları Başak, Emine ve oğlu Emrah da törendeydi.

 

Şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklâl Marşı okundu. Şehitlerin özgeçmişinin okunduğu törene katılanlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı attı.

 

İzmir Müftüsü Ramazan Muslu'nun şehitler için yaptığı duanın ardından Türk bayrağına sarılı naaşlar cenaze araçlarına konuldu.

Bozdağ: Terörle mücadelesi etkin bir şekilde sürecek

 

Adliyenin protokol girişinde düzenlenen törende konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, şunları söyledi:

 

"Bu saldırı aynı zamanda Türk milletinin birliğine, beraberliğine, kardeşlik hukukuna yönelik bir saldırıdır. Bu saldırı, Türkiye'nin terörle mücadelesine asla zarar vermeyecektir. Türkiye bundan sonra da bugüne kadar olduğu gibi terörle en etkin şekilde mücadele etmeye devam edecektir. Terörün sonunu getirene kadar, teröristlerin sonunu getirene kadar, terör örgütlerini bitirene kadar Türkiye'nin terörle mücadelesi etkin bir şekilde sürecektir. Bu saldırıları yapanlar, yaptıranlar ve onları kullanan arkasındaki karanlık güçler, eğer 'bunları yaparsak Türkiye'nin terörle mücadelesi zaafa uğrar, Türkiye bizim dediğimiz çizgiye gelir' hesabı yapıyorlarsa boşuna aldanıyorlar. Türkiye, bin yıldır bu topraklarda, binlerce yıl yine bu topraklarda var olmak, güçlü olmak, hür ve bağımsız olmak, huzur ve bağımsızlık içinde yaşamak için mücadelesine devam edecektir."

 

"PKK yaptı, 18 gözaltı var"

Bakan Bozdağ daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırının talimatını PKK'nın verdiğini açıkladı. Bozdağ, "Saldırıyı yapan teröristlerin kimlik bilgileri tespit edilmiştir ancak bilgilerini şu an açıklamıyoruz. Saldırının PKK tarafından gerçekleştirildiği konusunda herhangi bir tereddüt yok" dedi.

Bakan Bozdağ, saldırıyla ilgili şu ana kadar 18 kişinin gözaltına alındığını da duyurdu.

 

Kaynak: Aljezire

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.