Jandarmadan sahte para operasyonu

Jandarmadan sahte para operasyonu
Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Çınar ilçesinde yaptıkları yol kontrolünde, bir araç içerisinde 580 adet 100 dolarlık sahte banknot ele geçirdi.

Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler Çınar ilçesi Aşağı Konak Jandarma Karakol Komutanlığı önünde, Mardin Diyarbakır karayolunda yol kontrol ve arama esnasında durdurulan bir otomobilde arama yaptı. Aramada, 580 adet 100'lük banknotlar halinde toplam 58 bin sahte Amerikan Doları ele geçirildi. Olayla ilgili 1 şahıs gözaltına alınırken, şüpheli hakkında Çınar Sulh Ceza Mahkemesi tarafından denetimli serbestlik kararı verildiği belirtildi.
Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde ise bir şüphelinin evinde yapılan arama sonucunda Tokat'ta çalındığı değerlendirilen bir traktörün şase ve motor numaraları değiştirilmek suretiyle satılmak üzere bekletildiği tespit edilirken, Bismil Sulh Ceza Mahkemesi tarafından gözaltına alınan şüphelinin tutuklanmasına karar verildi.
Yapılan bir başka aramada ise Yenişehir İlçe Jandarma Komutanlığı önünde Diyarbakır Elazığ karayolu üzerinde yapılan yol kontrol ve arama faaliyeti esnasında durdurulan bir otobüste 47 kilogram kubar esrar, 1 kilogram toz esrar ele geçirildi.
Gözaltına alınan 1 şüpheli hakkında Diyarbakır Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklama kararı verildiği belirtildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.