JP Morgan Türkiye için faiz beklentisini yükseltti

JP Morgan Türkiye için faiz beklentisini yükseltti
ABD'li yatırım bankası JP Morgan'ın, TCMB'nin Eylül ve Ekim aylarındaki PPK toplantılarına ilişkin faiz artırım beklentilerini yukarı yönlü revize etmesi, Merkez Bankası'nın faiz artırımına devam edeceği beklentilerini güçlendirdi.

TİGRİS HABER - JP Morgan, her iki toplantı için önceden 250 baz puan olarak öngördüğü faiz artırım beklentisini şimdi her iki toplantı için de 500 baz puan olarak güncelledi. Bu, Merkez Bankası'nın önümüzdeki iki ay içerisinde faiz oranını toplamda 10 puan artıracağı anlamına geliyor.

JP Morgan'ın bu beklentisi, Merkez Bankası'nın enflasyonla mücadelede kararlı olduğunu gösteriyor. Banka, mali harcamaların artışı ve yükselen enflasyon ışığında, TCMB'nin faiz artırımına devam etmesi gerektiğini düşünüyor.

JP Morgan'ın araştırma notunda, "Mevcut şartlar altında, faiz artırımlarının daha önce planlandığı şekilde daha hızlı bir şekilde gerçekleşeceğini öngörüyoruz. Beklenen mali gevşeme ve enflasyondaki yükseliş göz önüne alındığında, Eylül ayındaki PPK toplantısında 500 baz puanlık bir artış ve Ekim'deki PPK toplantısında da 500 baz puanlık bir artış bekliyoruz" ifadelerine yer verildi.

JP Morgan ayrıca, yıl sonu için öngördüğü %35 faiz tahmini ve 2024 sonu için öngördüğü %45 faiz tahminine ilişkin "yukarı yönlü risklerin" olduğunu da ekledi.

Uzmanlara göre Merkez Bankası'nın faiz artırımına devam etmesi, ekonomide yavaşlamaya neden olabilir. Ancak, enflasyonla mücadelede etkili olması durumunda, ekonominin orta vadede toparlanmasına yardımcı olacağı düşünülüyor.

JP Morgan'ın beklentileri, Merkez Bankası'nın faiz artırımlarına devam edeceği yönündeki görüşleri güçlendirdi. Merkez Bankası'nın Eylül ve Ekim aylarındaki PPK toplantılarında 500'er baz puan faiz artırması bekleniyor. (Tigris Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.