'Kaçak' duruşma salonunda 'meşruiyetiz' yargılama

'Kaçak' duruşma salonunda 'meşruiyetiz' yargılama
"KCK ana dava" yargılamaları için inşa edilen ve 16 Ekim 2010 tarihinde yapımı tamamlanan Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nin duruşma salonunun ruhsatsız olduğu ortaya çıktı.

DİYARBAKIR - Türkiye genelinde ardı ardına gerçekleştirilen "KCK" operasyonları ardından binlerce kişi gözaltına alındı. 14 Nisan ve 24 Aralık 2009 tarihlerinde gerçekleştirilen operasyonda ise, içerisinde eski DEP Milletvekili Hatip Dicle, çok sayıda belediye başkanının da olduğu onlarca Kürt siyasetçi gözaltına alındı. 180 Kürt siyasetçinin yargılandığı ve "KCK ana davası" olarak bilinen dava için Diyarbakır Adliyesi'ndeki ana binaları birbirine bağlayan boş alanda yeni bir duruşma salonu inşa edildi. Yapılan yeni duruşma salonu basın mensupları, sanık ve avukatların dışında 80 kişinin izleyici olarak katılmasına imkan sağlayacak şekilde düzenlendi.

16 Ekim 2010 tarihinde tamamlanması sonrası Silivri'deki duruşma salonunun ardından Türkiye'deki ikinci büyük duruşma salonu olma unvanına sahip olan salonunun bugüne kadar ruhsatsız olarak faaliyet gösterdiği ortaya çıktı. Diyarbakır merkez Yenişehir Belediyesi'nden ruhsat alması gereken Diyarbakır Adliyesi'nin bugüne kadar belediyeye ruhsat almak için herhangi bir başvurusunun olmadığı öğrenildi.

'KCK ana dava'sı kaçak salonda yapılıyor

94'ü tutuklu 180 Kürt siyasetçinin yargılandığı "KCK ana dava"nın duruşmaları da bu salonda görülüyor. "KCK" operasyonlarının ardından yargılamaların yapılması amacıyla inşa edilen ve 6. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonu olarak kullanılan salonun kaçak yapıldığını belirten 'KCK ana dava' avukatlarından Erhan Ürküt, "Daha sonra adliyenin ortasında büyük bir salon yapıldı. O duruşma salonu bu gün kaçak bir duruşma salonu durumunda. Yani yargılaması kaçak bir yerde yapılıyor" dedi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.