Kaçırılan çocuk Urfa’da bulundu

Kaçırılan çocuk Urfa’da bulundu
Adıyaman'da evinin önünde oynarken kaçırılması güvenlik kameralarına yansıyan 4 yaşındaki kız çocuğu, yaklaşık 10 saatlik çalışmanın ardından Urfa'da bulundu.

TİGRİS HABER - Adıyaman’ın Barbaros Hayrettin Mahallesi'nde yaşayan Suriye uyruklu aile, 4 yaşındaki kızları Hele U. hakkında güvenlik güçlerine kayıp ihbarında bulundu.

Bunun üzerine çevrede inceleme başlatan polis ekipleri, güvenlik kamerası kayıtlarında küçük kızın zihinsel engelli S.A. (37) tarafından kaçırıldığını tespit etti. Engelli kişinin küçük Hele ile Adıyaman-Gölbaşı kara yolunda bir süre yürüdüğü daha sonra da otostop yaparak Urfa'ya doğru gittikleri tespit edildi.

Polis, bu tespit üzerine küçük kızı bulmak için Adıyaman kent merkezi ve Urfa'da arama-tarama çalışmalarına başladı. Ekipler, yaptıkları yaklaşık 10 saatlik çalışmanın ardından Hele U. ile S.A'nın Urfa'daki tarihi Balıklıgöl'de bulunduğunu saptadı. Buraya yönlendirilerek kısa sürede kız çocuğunu bulup korumaya alan ekipler, şüpheliyi de gözaltına aldı.

Çocuk Şubesi ekiplerince Balıklıgöl yerleşkesi yakınlarındaki bir restorana götürülen Hele'ye, polislerce yemek ikram edildi.

Urfa'daki işlemlerinin ardından Adıyaman'a getirilen Usu, Asayiş Şube Müdürlüğü bahçesinde ailesine teslim edildi. Anne Lemia Şeyho, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, çok sevinçli olduğunu belirterek, kızının bulunmasında emeği geçen güvenlik güçlerine teşekkür etti.

Helen U. ise S.A'nın kendisine su aldığını, gezdirdiğini, ailesini çok özlediğini söyledi. (AA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.