Kaçırma davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi

Kaçırma davasında  ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde geçen 26 Nisan'da PKK'lılar tarafından kaçırılan ve HDP'nin İmralı heyetinin girişimleri sonucu serbest bırakılan 2 uzman çavuşun kaçırılması ile ilgili iddianame hazırlandı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde geçen 26 Nisan'da PKK'lılar tarafından kaçırılan ve HDP'nin İmralı heyetinin girişimleri sonucu serbest bırakılan 2 uzman çavuşun kaçarılması ile ilgili iddianame hazırlandı. İddianamede tutuklu bulunan Selahattin Dilek ile 3 firari sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenildi.

Lice İlçesi Birlik köyü yakınlarında 26 Nisan 2014 tarihinde yol kesen PKK'lılar tarafından kaçırılan uzman çavuşlar Mehmet C. ile Hasan D., daha sonra HDP İmralı heyetinin girişimleri sonucu 1 Mayıs günü serbest bırakıldı. Bu olayla ilgili iddianame hazırlandı. İddianamede, askerlerin üzerinde bulunan silah ve cep telefonları gasp edildiği, gözleri kapatılarak araçla ormanlık ve tepelik bir alana götürüldüğü, bu sırada hakaret içerikli sözler söyleyerek askerlerin tartaklandığı belirtilerek, "Askerler daha sonra Yiğit Bilgin Karakaş isimli örgüt üyesine teslim edildi. Bu örgüt üyesi askerleri 3 gün boyunca sığınakta alıkoydu. Daha sonra örgüt mensuplarının sorumlusu Selahattin Dilek, 3 örgüt üyesiyle askerleri alarak başka bir bölgede bulunan yer altındaki sığınakta 2 gün alıkoydu. Uzman çavuşlar, 1 Mayıs günü HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, İdris Baluken ve HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'e teslim edildi" denildi.

KOBANİ'DE YARALANDI

Hazırlanan iddianamede, uzman çavuşları alıkoyduğu ileri sürülen ve bir süre önce Kobani'de IŞİD'e karşı savaşırken yaralanıp Suruç'a getirilen ve burada yakalanarak çıkarıldığı mahkemede tutuklanan 'Sofi' kod adlı Selahattin Dilek'in de ifadelerine yer verildi. Dilek savunmasında, yol kesme ve hürriyeti yoksun bırakma eylemine katılmadığını belirterek, 3 ay önce Kobani'ye giderek burada savaştığını, çatışmada ayağından ve göğsünden yaralandığını, tedavi amacıyla Suruç ilçesine getirilince yakalandığını söyledi.

İddianamede terör örgütünün dağ kadrosunda bulunan Yiğit Bilgin Karakaş, Şefik Körman ve İzzet Yiğit'in firari oldukları, haklarında Lice Sulh Ceza Mahkemesince yakalama kararı bulunduğu belirtildi. İddianamede tek tutuklu olan Selahattin Dilek'in de aralarında bulunduğu 4 sanık hakkında, 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan ağırlaştırılmış müebbet ile 5'er yıl hapis cezaları ile cezalandırılmaları istenildi. İddianame 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesinde kabul edilmesinden sonra yargılanmaya önümüzdeki günlerde başlanacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.