Kadayıfı Kurtardık, Sıra Diğerlerinde

Kadayıfı Kurtardık, Sıra Diğerlerinde
Bugüne kadar bir çok markasını,ürününü ve değerini sahipsizlikten dolayı komşu kentlere kaptıran Diyarbakır, Burma Kadayıf’tan sonra diğer ürünler için de mücadelesini sürdürüyor.

DTSO Başkanı Ahmet Sayar, aralarında Urfa’nın gözünü diktiği ciğerin de bulunduğu 5 marka için patent kurumundan ön onay aldıklarını belirterek,”İnşallah 2018 yılı içinde bunlarla ilgili nihai sonuçları alacağız” dedi.

Urfa İle Ciğer Mücadelesi Yaşanıyor

Kendisine ait olan bir çok ürünü,kültürü,folkloru,müziği ve değeri ihmal ve sahipsizlikten dolayı başka şehirlere kaptıran Diyarbakır’ın geçen yıl başlayan uyanışı devam ediyor. Harekete geçen kentteki kurumlar ve sivil toplum örgütleri, özellikle bölgedeki bazı kentlerin göz diktiği ürün ve değerler için marka tescili mücadelesi veriyor. 2017 yılı içinde Burma Kadayıfı, Bingöl’den kurtaran Diyarbakır’ın yeni hedefi Urfa’nın gözünü diktiği Ciğer ile Bazalt,İpek,Perdeli Ciğer ve İpek Puşi. Urfa’lı olan Gıda,Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın,”Ciğer,Urfa’nındır” sözleri Diyarbakırlıların tepkisine neden olmuştu. Diyarbakır,şimdi Ciğer’in patenti için Urfa ile yarışıyor.

‘Bize Ait Olanı Kaptırmayacağız’

Bu konuda mücadele eden kurumların başında Ticaret Ve Sanayi Odası geliyor. Başkan Ahmet Sayar,”DTSO olarak Coğrafi İşaret tescil için başvurusunu yaptığımız 5 ürünümüz Türk Patent ve Marka Kurumunun başvuru ön onayından geçti.Hayırlı olsun” dedi.

Diyarbakır’a ait olan Bazalt,Ciğer Kebabı,İpek Puşi,İpek ve Perdeli Ciğer Kebabı için marka tescili yaptırmak istediklerini belirten Sayar,”Değerlerimize ve ürünlerimize sahip çıkma konusunda 2017’de iyi sınav verdik,Burma Kadayıf’ın patentini aldık. 2018’de de inşallah bu 5 ürün ve markanın patentini alacağız. Bize ait olanı artık başka kentlere kaptırmaya niyetimiz yok “ ifadelerini kullandı.

Dilek Akin/Özel

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.