Kadın cinayetlerini böylemi önleyeceksiniz

Kadın cinayetlerini  böylemi önleyeceksiniz
Diyarbakır’da ayrı yaşadığı kocasından ölüm tehditleri aldığı gerekçesiyle 3 kez koruma talebinde bulunan ancak koruma verilmediği için eşi tarafından sokak ortasında öldürülen Nilüfer Türkoğlu davasında karar çıktı.

İlyas AKENGİN

Önce ağırlaştırılmış hapis cezası alan sanık, 'duruşmadaki saygın tutumu' nedeniyle cezası müebbet hapis cezasına çevrildi. 

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde işe gittiği sırada eşi Murat Türkoğlu tarafından pompalı silahla vurularak öldürülen Nilüfer Türkoğlu'nun öldürülmesine ilişkin açılan davanın karar duruşması Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya, tutuklu sanık Murat Türkoğlu, Nilüfer Türkoğlu'nun akrabaları, müşteki ve müdafi avukatları hazır bulunurken, duruşmayı çok sayıda kadın kurumu temsilcisi ve üyesi izledi.

Tasarlayarak öldürdü

Yapılan kimlik tespitinin ardından mahkeme heyeti, müşteki ve sanık avukatlarına söz verdi. Müşteki avukatlarından Ali Yavuz Aktan, sanığın daha önce evli eşine darp ve şiddet uyguladığını hatırlatarak, "Bu öldürme olayında sanık eşine pusu kurarak hunharca eylemde bulunmuştur. Sanık bu eylemi tasarlayarak gerçekleştirmiştir. Mütalaa doğrultusunda sanığa ceza verilsin. Sanığın tasarlayarak adam öldürme suçundan cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi.

Boşanmak istediği için öldürüldü

Maktulun olay öncesi defalarca eşinden boşanmak istediğini hatırlatan müşteki avukatlarından Elif Tirenç ise, "Maktul boşanma davası açtığı için defalarca eşinden şiddet görmüş ve ardından olayı tasarlayarak eşini öldürmüş. Sanık bu olayı kasti ve bilinçli bir şekilde gerçekleştirmiştir. Kasten işlediği için de tahrik unsurları bulunmamaktadır. Bu hususların göz önünde bulundurularak cezalandırılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Söz alan sanık avukatı ise, mütalaaya katılmadıklarını belirterek, "Müvekkil olay günü eşiyle görüşmek için yanına gitti, ancak maktule kendisine hakaretlerde bulunmuş. Müvekkilim cinayeti tasarlayarak gerçekleştirmemiştir. Sadece eşinden boşanmak istediği için bunlar oldu. Maktul sürekli müvekkilimi tahrik ettiği için olay yaşanmıştır, bu nedenle ağır tahrik hükümlerinin uygulanmasını istiyoruz" dedi.

Pişmanım...

Mahkeme heyetinin son söz verdiği sanık Murat Türkoğlu ise, "Olay günü evliliğimizi kurtarmak için eşimle görüşmeye gittim. Kesinlikle öldürme kastı ile hareket etmedim. Ben silah eğitimi aldım ve güvenlik müdürü olarak bazı kurumlarda çalıştım. İsteseydim öldürücü bölgelere ateş açardım ama bu amaçla hareket etmedim. Çok pişmanım.

 

turkoglu2.jpg

'Saygın tutum' indirimi

Duruşmaya kısa bir ara verdikten sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, kasten adam öldürme suçundan sanık Türkoğlu'na ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, sanığın duruşmadaki saygın tutumunu göz önünde bulundurarak cezayı müebbet hapis cezasına çevirdi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.