KADIN DOĞUM UZMANLARI DİYARBAKIR’DA BULUŞTU

KADIN DOĞUM UZMANLARI DİYARBAKIR’DA BULUŞTU
Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı ile Üreme Sağlığı ve İnfertilite Derneği (TSRM)’nin işbirliğiyle ''Nedeni Açıklanamayan İnfertilite , Tanı ve Tadavi '' konulu sempozyum gerçekleştirildi.

 

Dilek SEZER

 Sempozyuma Türkiye’nin çeşitli illerinden çok sayıda akademisyen katıldı.

Dicle Üniversitesi Kadın Doğum Kliniği olarak bilimsel toplantılara önem verdiklerini belirten Prof. Dr. Talip Gül, tecrübe kazanan iyi bir ekiplerinin olduğunu söyledi.

Birisi Kongre olmak üzere 2015 yılında toplam 8 toplantı planladıklarını ve bu çerçevede 2015 yılının  5. toplantısını gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Üreme Sağlığı ve İnfertilite Derneğinin Yönetim Kurulu Üyeleri ve İnfertilite konusunda ülkenin en iyi bilim adamlarının katıldığı bu toplanının 3. kez Diyarbakırda yapıldığına dikkat çeken Gül, en son 3 yıl önce yine TSRM derneği ile Dicle Üniversitesi kongre merkezinde böyle bir toplantı yaptıklarını ve o  toplantının da çok verimli geçtiğini ifade etti.

Açılışta bir konuşma yapan TSRM Dernek Başkanı Prof. Dr. Gürkan Uncu, Diyarbakır’da oldukları için mutlu olduklarını belirtti. Dicle Üniversitesi Kadın Doğum Ekibine teşekkür eden Uncu, TSRM derneği olarak her zaman Dicle Kadın Doğum ile işbirliği yapmaktan mutlu olacaklarının altını çizdi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.