Kadın filmleri izleyiciyle buluşuyor

Kadın filmleri izleyiciyle buluşuyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin de düzenleyiciler arasında yer aldığı, 13. Uluslar arası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali, yarın Cigerxwîn Kültür Merkezi’nde izleyiciyle buluşacak.

Büyükşehir Belediyesinin de desteklediği 13. Uluslar arası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nin seçkileri yarın Diyarbakırlı izleyiciyle buluşuyor. Büyükşehir Belediyesinin yanı sıra birçok kurum ve sivil toplum örgütü tarafından da desteklenen festival, “Kadınların Sineması, Kadınların Direnişi, Direnişin Sineması” sloganıyla izleyicinin karşısına çıkıyor.

Birçok ünlü kadın yönetmenin filmlerinin yer aldığı gezici festivalin startı 13-22 Mart tarihleri arasında İstanbul’da verildi. 28-29 Mart’ta Denizli, 4-5 Nisan’da Bodrum’da devam eden festival, 11-12 Nisan tarihleri arasında da Cigerxwîn Kültür Merkezi’nde izleyicinin beğenisine sunulacak. Festival ardından 18-19 Nisan Adana ve 25-26 Nisan’da İzmir’de sinemaseverlerin karşısına çıktıktan sonra sona erecek.

Ücretsiz izlenebilecek

Diyarbakır Cigerxwîn Kültür Merkezi’nde iki gün boyunca sürecek olan festivalinin açılışı “Arkadaşımı Merak Ediyorum” filmiyle başlayacak. Festivalin ilk gününde “Bir Fincan Türk Kahvesi, Sinekkaydı, Yeni Hayatlar, Kiki, Ziazan, Sevgili Rosa, Eylül’ün Kadınları, Nefret” filmleri sinemaseverlerle buluşacak. Son gün ise “Karalama, Örtünmenin Modası, Kaltak Yürüyüşü, Ceset Dökmek Yasaktır, Tarçın Çiçeği, İslam ve Erkeklik, Mor Gemi ve Kül Kedisi Değiliz” filmleri gösterilecek. İzleyiciler festival filmlerini ücretsiz izleyebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.